Velen zijn ons voorgegaan. Daarom hebben we al de nodige fotoalbums gezien van dit mooie land. Op zoek naar een nieuwe vakantie locatie was het eenvoudig. We gaan naar de Nationale parken van Noord Amerika.

Alles Amerika forum

Dat was een eenvoudig besluit. Lastiger werd het om de route te kiezen. Na het lezen van vele verslagen op het internet is er een mooie route uitgekomen. Via het Alles Amerika forum plaats  ik in september 2018 een voorlopige route en krijg hierop vele hints en tips.

Uiteindelijke route

Ons huisje voor 4 weken

We hebben na lang wikken en wegen gekozen voor de 17 ft truck camper van Cruise America. In eerste instantie was ook de Maverick Campervan van Escape nog een mogelijkheid. Maar uiteindelijk ben ik blij dat we gekozen hebben voor de truck camper.

De keuze van onze camper heb ik nog gecommuniceerd via het forum. De meeste lezers kunnen niet begrijpen dat voor ons deze auto groot genoeg is. Ja, hij is klein. Maar dat heeft ook zijn voordelen. Wij mochten bij Monument Valley met de eigen auto een rondrit maken, dus ook op een door ons zelf gekozen rustig tijdstip. Voor de tunnel bij Zion National park hoefden wij niet te betalen. Wat naast deze kosten het voordeel heeft dat wij al voor 8 uur de tunnel konden passeren. Heeft deze auto ook nadelen? Misschien de kleine douche. Maar ach daar wen je aan.

Achteraf begrijp ik de reacties wel veel beter. Ik heb mij erover verbaasd dat op de campgrounds in Amerika weinig of geen douches zijn. En dat voor zo’n welvarend land. Het is dus wel erg fijn om een eigen douche en wc aan boord te hebben. Die van ons was klein. Maar dat was voldoende.

Alltrails

Omdat wij van wandelen houden heb ik een betaald account genomen op de wandelsite: Alltrails. Dit is voor een Amerika reis echt de beste site met prima details over wandelingen. Met duidelijk hoeveel km, de tijd die nodig is en het hoogteverschil. Ik had dan ook veel trails (te veel) gedownload. Zo hadden we voldoende wandelingen waar we terplekke uit konden kiezen. Overigens zou het wandelen er bijna bij ingeschoten zijn, omdat Ineke haar teen heeft gebroken enkele weken voordat we op vakantie gingen. Maar uiteindelijk is dat ook nog wel meegevallen. In mijn verslag zal ik naast onze eigen details ook de details noemen van de alltrails trail die ik als basis heb gebruikt. Onze wandeltrails staan allemaal op Wikiloc.

Geocaching

Ineke is een verslaafde Geocacher. Ik zal jullie niet vervelen met alle Geocaches die we hebben gezocht en gevonden. Enkele zal ik noemen omdat het leuke van Geocaching is, dat je vaak op plekken komt, waar je anders niet van geweten had. Daar zal ik dan ook verwijzen naar de site waar je de details kunt vinden.

Geocache die al meer dan een jaar niet was gevonden

Internet

Apart voor deze reis hebben we een internet abonnement genomen. Thuis besteld en geleverd: Arieli Mobile – USA SIM Card. Het werkt uitstekend. Je krijgt de SIM thuis gestuurd en zodra je in Amerika bent kun je hem activeren. Ging allemaal prima. MAAR: we hadden zelden bereik. Dat viel even vies tegen. Natuurlijk verbleven we veelal in National parken, maar ik had niet verwacht dat ook daar het bereik zo slecht zou zijn.

Tioga tours

De reis (camper en vlucht) hebben we geboekt bij Tioga tours. En dat is goed bevallen. Altijd snelle reacties. Op hun website vindt je veel tips over campgrounds.

Boeken van de campgrounds in Nationale Parken

Het grote minpunt van deze reis was overduidelijk het boeken van de campgrounds. Dat had ik echt onderschat. Ik werd er op een gegeven moment gewoon gestrest van. En dat kan toch niet de bedoeling zijn van een vakantie. Met name het boeken van de campground in Yosemite was een drama. Het is gelukt. We zaten verspreid over Nederland met 5 computers super snel te klikken. Ik had voor alle gezinsleden die mee aan het boeken waren een duidelijke handleiding geschreven. Met als resultaat dat we wel uit enkele plaatsen konden kiezen. Dat zou ik dus niet weer doen. Zo wie zo is Yosemite niet meer de moeite waard. Veel te druk.

Ik zou graag nogmaals naar Amerika gaan, voor net zo’n reis. Maar dan wel buiten de schoolvakanties.