Zaterdag 16 augustus en zondag 17 augustus
Activiteiten: vlucht Darwin =>Kuala Lumpur – verblijf Sama Sama hotel – vlucht Kuala Lumpur => Amsterdam

We zijn beide om half 2 (’s nachts) wakker en staan ook maar direct op. Om kwart voor 3 staan we bij de weg. De taxi komt mooi op tijd. Wel merkten we later dat hij eigenlijk iemand anders had moeten oppikken. Toen we wegreden zagen we nog een taxi aankomen, dus die persoon hoeft niet te wachten. Kosten van de taxi 22 dollar. Nu zijn we ook bijna door onze dollars heen. Op het vliegveld verloopt alles op rolletjes. Een erg klein vliegveld waar veel reizigers op de grond liggen te slapen omdat ze wachten op een aansluitende vlucht. Onze vlucht vertrekt keurig op tijd en is maar voor 2/3 gevuld. Wij hadden 3 stoelen voor ons tweeën. Om 9 uur plaatselijke tijd komen we veilig aan in Kuala Lumpur. Op het vliegveld weten we ondertussen de weg en hoe het werkt en zijn binnen de kortste keren op de 9de verdieping in onze hotelkamer van het Sama Sama hotel: room with a view. Dat dan wel weer wordt vertroebeld door de stromende regen.
Een heerlijke rustdag. We schrijven, lezen en slapen. En nemen een bad om al het zand uit onze huid te weken. Iets wat overigens niet lukt.
Van 12 tot  3 en van 6 tot 9 uur is er een lopend buffet. Wij gaan gebruik maken van het lopend lunch buffet van 12 tot 3. Wat een keuze en wat lekker allemaal. Echt een aanrader.

Na het eten gaan we nog wat rondwandelen in de tuin (eigenlijk de rokers plek) en bij het zwembad alvorens een paar uur te slapen.
Om een uur of 9 gaan we op weg naar het vliegveld. Handig dat we daar de weg ondertussen goed kunnen vinden. We gaan weer met het treintje naar het internationale vliegveld. Alles voorloopt voorspoedig. We slapen zelfs erg goed tijdens de vlucht. Wel is er behoorlijk wat turbulentie.
Voor het eerst in jaren zijn we blij dat we weer veilig in Amsterdam zijn waar we om 7 uur ’s ochtends voet aan de grond zetten. Op Schiphol staat Anita ons al op te wachten en gaan we over een stille snelweg naar huis.
We kijken terug op een prachtige vakantie. Dit smaakt naar meer!