Vrijdag 15 augustus
Afgelegde km: ± 160 km
Activiteiten: Wangi Falls walk – Cascades walk – Darwin
Overnachting: Leprauchan resort Darwin

Volgens ons gewone ritme worden we om ongeveer kwart voor 7 wakker. Om half 8 op zijn we op weg voor onze laatste reisdag. We doen een half uur over de 1ste 9 km. Een mooie 4wd road met een lange doorwading van 40 cm diep (er staat een maatlat bij). Nog even wat foto’s gemaakt: het blijft leuk.

Omdat we gister al gezwommen hebben bij Wangi Falls, gaan we nu, nu het nog rustige en koel is alleen de wandeling doen, (1,6 km). We doen de wandeling in minder dan een uur. Onderweg heeft Ineke nog de geocache in de boomtoppen gevonden (Wangi tree tops). Toen we bij de tweede geocache waren was zowel de telefoon als de GPS zonder energie. Dus dat lukt niet meer. Het is een erg mooie wandeling met op de heenweg een hoge trap naar de top. Net te doen op sandalen.

Als we weer terug zijn bij de camper rijden we direct zo’n 10 km verder voor de volgende en laatste wandeling deze vakantie. Ook een cirkel wandeling. Cascades. 3,3 km. en 2 uur. We lopen een combi van twee wandelingen met een verbindingsstukje. We lopen eerst de Upper Cascades Walk dan het verbindingsstuk naar het eind van de Lower Cascades Walk, de Curtain Falls. Vandaar lopen we via de Lower Cascades Walk weer terug naar de parkeerplaats. Klaarblijkelijk hebben we de gevaarlijkste wandeling voor het laatst bewaard. Overigens is het niet de moeilijkste. Er staan waarschuwingen aan het begin van de wandeling. Er zijn waarschijnlijk ongelukken gebeurt, wat ons niet verbaasd. Zeker omdat sommige mensen deze wandeling lopen op sandalen of slappe schoenen. Deze wandeling wordt nu gekwalificeerd als ‘difficult’. Omdat we anticlockwise lopen is het eerste stuk naar de Upper Cascades een makkie. Na 35 minuten lopen staan we bij de Cascades. Dit is overigens het minst mooie stuk van de wandeling door open landschap. Wel weer met een aantal view points. Dan wordt het wat onduidelijk. Maar met bv de Nuvi GPS zien we dat we niet de rivier over moeten steken.

Je loopt over de rotsen langs de Cascades stroomafwaarts (naar links). Het is zo’n 200 meter lopen naar de Curtain Falls. Dit deel is wel aangegeven, maar veel minder goed. Kijk uit voor rode pijltjes. Bij de Curtain Falls kun je ook zwemmen in een kleine pool. Dan komt het moeilijkste deel van de wandeling. Johan moet Ineke af en toe zelfs een helpende hand toe rijken. Over richels moeten we de volgende 200 m afleggen. Dus niet zo zeer over hoge rotsen, maar het zijn smalle puntige richels vlak boven het water die het zo moeilijk maken. Overigens lopen we wel door een fantastisch mooi landschap. Dit stuk van de wandeling is mooier dan de weg naar de Upper Cascades. Daarna is de wandeling weer een makkie. We doen 1,5 uur over deze wandeling en zijn nu wel toe aan een kopje koffie. In het moeilijkste deel was nog een geocache, maar na even zoeken heeft Ineke die maar lekker laten liggen. We willen geen brokken maken op de laatste dag. Omdat we geen GPX trail hebben van deze route, de link en afbeelding van de route op Alltrails: Upper and lower Cascades circuit. In totaal een hoogte verschil van 114 meter.

Bij één van de picknick plekken bij deze parkeerplaats drinken we koffie.
Na de koffie aanvaarden we de laatste etappe via de gravel road en via Berry Springs richting Darwin. Ook hier zien we op de lagere gebieden weer prachtige magnetic termite mounds. Bij deze termieten heuvels kun je zelfs met de auto langs rijden. Dus veel beter dan de officiële plek in Litchfield. Wij rijden om een uur of 11 weg van de parkeerplaats bij de Cascades walks en zijn dus erg vroeg. Daarom gaan we onderweg langs de snelweg nog even lunchen met cornflakes. Natuurlijk op een plek waar Ineke 10 meter van een geocache af staat. Een makkie dus.

Bij Palmerton rijden we verkeerd. Er zijn ineens ook zoveel wegen en rijbanen. Maar we hebben de Nuvi GPS snel aangezet en die leidt ons keurig naar het Leprauchaun Resort, waar we een kamer hebben geboekt. Ook die rijden we eerst voorbij omdat het hek dicht zit. Dus even doorrijden, draaien en terug rijden. Dan luk het wel. Gewoon stoppen voor het hek. Deze kamer is geboekt door onszelf. Eerst hadden we via Walkabout de Value Inn gereserveerd. Maar omdat de prijzen van Walkabout ineens verhoogd waren (erg tricky) konden we hier weer vanaf. De recensies over de Value Inn waren wel heel erg slecht. Overigens was het Ineke’s eigen keuze. We hebben toen de Leprauchan geboekt in de gedachte dat deze rustiger zou zijn en vlak bij Apollo. Planning was dat Johan de camper zou wegbrengen, terwijl Ineke de koffer zou inpakken. Maar gezien de ellende met de camper gaan we toch samen. We worden bij Leprauchaun erg vriendelijk ontvangen.

Zo wie zo zijn we erg tevreden over het Leprauchan. Afgezien van de zeer goede service hebben we goed geslapen. Op verzoek krijgen we een grotere kamer (gezinskamer) zo ver mogelijk weg van de weg. We moeten dan wel iets verder lopen met de bagage want deze kamer is op de 1ste verdieping, maar dat vinden we niet erg. Ook regelen ze een taxi voor 2:45 uur a.m. de volgende morgen. Kosten schatting tussen de 20 en 25 dollar. Terwijl Ineke de koffers herpakt gaan we lekker douchen. Als bijna alles klaar staat en we weer schoon en toonbaar zijn, met schone stadskleren, is het kwart over 3 en rijden we naar Apollo. Gister heeft Johan een lijst met irritators gemaakt. En we willen dit met Apollo bespreken. Als we binnenkomen bij Apollo is het er druk. Maar Ineke gaat direct naar de mevrouw, waarvan ze denkt dat ze de manager is en vraagt of we de manager kunnen spreken. Ze heeft direct tijd voor ons. Terwijl andere mensen die er al eerder waren dan wij, nog steeds zitten te wachten als wij al weer zijn verdwenen met de taxi.
De manager reageert heel laconiek op onze kritiek. Ze geven de auto’s in onderhoud. Tja en als die hun werk niet goed doen, kan zij dat niet helpen. Misschien is deze laconieke houding wel de kern van het probleem. Ze gaan alle door ons gemaakte kosten vergoeden + een dag huur (behalve de kilometers die we gemaakt hebben om heen en weer te rijden naar Kununurra). Ze heeft een kopie gemaakt van de lijst met irritators en problemen. We hebben alleen de belangrijkste irritators, gas en benzine filter besproken. Daarna controleert ze de camper en belt een taxi voor ons. Die is er binnen 2 minuten.
De taxi brengt ons linea recta voor 20 dollar naar het centrum, waar we wat rondkijken. Ineke koopt nog batterijen voor de GPS. Hierdoor kan ze nog 1 geocache scoren. De andere geocache blijkt onvindbaar.
In het centrum wordt het signaal niet goed weergegeven en zijn locaties soms niet betrouwbaar.

Om 6 uur is het restaurant Magic wok open. Bij het hotel had ze al verteld hoe we er konden komen. Anders was het ons waarschijnlijk niet gelukt om het restaurant te vinden. Het zit erg verborgen. Maar het is er erg druk, dus de locals kunnen het zeker vinden. Dit geeft ons de gelegenheid om krokodil (smaakt naar vis en ziet er uit als vis) en Kangoeroe (lekker rood vlees) te eten. Met een heerlijk nagerecht.

Na deze heerlijke laatste dis in Darwin brengt de taxi ons voor 22 dollar terug naar het Leprauchaun. Het eten was vast erg zout. We drinken daarom nog een kopje thee op de hotelkamer.