Vrijdag 1 augustus
Afgelegde km: ± 135 km
Temperatuur in Kununurra: 35˚
Activiteiten: Emma Gorge – Kununurra – Ivanhoe café – Mirima National Park –
Overnachting: Discovery Holiday Parks

Op de normale tijd, om half 6, opgestaan. 25 minuten over 7 starten we met de wandeling naar de Emma Gorge. We zijn niet de eersten, maar die halen we vrij snel in. 5 oudere dames, waarvan er 2 al vroeg afhaken.

De Emma Gorge wandeling is echt prachtig. Met aan het eind een prachtige pool en waterval. Aan de rechterkant gaat Ineke te water, dat bestaat uit een mix van warme en koude stromen. Heerlijk afkoelend. De Australische jongen die na ons komt en de 3 vrouwen vinden het erg koud. Ineke blijft dan ook vrijuit het langst in het water. Johan blijft aan de kant. Te veel gedoe met voorbereiden, aan- en uitkleden voor 5 minuten zwemmen.
Daarna aanvaarden we de terugweg. Omdat het nog vroeg is en de zon nog achter de rotsen zit en omdat het een nauwe gorge is, is de wandeling relatief koel en schaduwrijk. Onze route is slechts 4 km in 2 uur en 18 minuten: Emma Gorge Walk.

Terug bij de camper gaat Ineke een geocache zoeken en vinden. Hiervoor loopt ze door het restaurant , de shop en de tuin, langs het zwembad naar het bruggetje over het riviertje. Zo krijg je een goed beeld van het Emma gorge resort.

Het is dat Johan al met de koffie zit te wachten (met lekkere plastic stoeltjes die ze daar voor ons neergezet hebben) anders zou ik zeker koffie gaan koffie drinken in het restaurant. Dat ziet er erg uitnodigend uit..

Daarna zetten we de knop om: iets over 10 uur zijn we weer op weg naar Kununurra, 120 kilometer terug rijden. Om 11 uur zijn we bij de garage, waar we geholpen worden door Hanni, een Australische van Duitse afkomst, die door Australië trekt en af en toe werkt als ze weer geld nodig heeft. Nu werkte ze alweer 4,5 maand in de Toyota garage. Ze constateert dat het dieselfilter vervangen moet worden en ze zal ook even het geluid van de koppeling en versnellingsbak na laten kijken. Daarvoor is eerst toestemming van Apollo nodig. Die gaan akkoord.

Eigenlijk kan de reparatie pas de volgende dag, maar Hanni weet ons er nog om 4 uur tussen te proppen. Dus of we om 4 uur terug willen komen. We gaan deze tijd nuttig besteden. Het is ondertussen lunchtijd, dus eerst maar naar het Ivanhoe café voor een Mango smoothie. Wel duur, maar ook erg lekker. En dat hebben we nu wel even verdiend.
Daarna vereren we de supermarkt weer met een bezoek voor wat vers vlees, groente en brood en het benzine station voor wat diesel. Omdat we nu nog wat tijd over hebben gaan we naar het Mirima National Park. Bij de lokale bevolking beter bekend als Hidden Valley of mini Bungle Bungles.
Hier zijn 3 wandelingen die we gaan doen. Eerst doen we de combi van de The Derbde-Gerring Banan (Lookout) Walk (800 m heen en terug) en de wandeling Looking at Plants (400m return loop walk). Deze twee wandelingen lopen in elkaar over. Halverwege de loop start de Lookout walk.

De wandeling naar het uitzicht punt is zwaar. Makkelijk om te lopen, maar welke gek doet dat om 1 uur ’s middag?! Gelukkig is er halverwege wat schaduw en een picknick bankje. Hier moeten we even bijkomen (Ineke dus, die niet zo goed tegen hitte kan). Onze route van 1,2 km en 37 meter hoogteverschil die we in 37 minuten bewandelen: The Derbde-Gerring Banan & Looking at Plants walk. Op de parkeerplaats vindt Ineke nog een geocache.

Daarna doen we de “Demboong Banan” wandeling, een heen en terug wandeling van 500m return. 
Wij doen deze 0,7 km in 19 minuten:. Onze route: Demboong Banan Walk.

De cache die hier aan het eind zou moeten liggen hebben we helaas niet gevonden. Maar toch leuk dat we dit even gezien hebben. Om half 3 gaan we maar weer terug naar de garage. We hebben niets meer te doen en binnen is het tenminste koel. Bij de garage kunnen we gewoon een boek lezen en zoveel water tappen als we willen. En: je weet maar nooit, misschien kunnen ze ons eerder helpen. Mooi niet. We worden pas om 10 over 5 geholpen. Het filter was snel vervangen en alle vitale onderdelen gecheckt. Volgens de mechanic  was de auto wel hard aan onderhoud toe. Het lawaai en de trillingen kwam door de uitlaat(!), die wat ontzet was. We kunnen zonder risico onze tocht vervolgen.

Toen duurde het nog heel erg lang voordat de factuur opgemaakt was: 144 dollar. We hebben de kosten zelf betaald, omdat het hoofdkantoor van Apollo in Sydney ondertussen gesloten was. Maar we krijgen bewijs mee dat Apollo toestemming heeft gegeven per email voor deze werkzaamheden.
Inmiddels was het donker en kunnen we niet meer terug rijden naar de omgeving van El Questro, waar we op de heenreis al een leuke bush kampeerplek hadden gespot. Dan maar in Kununurra blijven overnachten. In Ineke’s aantekeningen gekeken welke campsite we het best kunnen nemen en zijn toen naar Discovery Holiday Parks campsite gegaan. Ineke had geen echte voorkeur kunnen maken op basis van de reports en logs van ander reizigers. En we waren ook niet van plan om in Kununurra te overnachten. Maar ach het is al donker, dus veel hebben we niet aan de campsite gehad. Zonder het te vragen kregen we een elektra plek vlak bij het toilet gebouw. Dus hebben we er nog wel gedoucht. Snel eten klaargemaakt en een klein wandelingetje gemaakt in het donker over de campsite. Ook hier is weer life music tot een uur of 9 uur. Reden te meer om niet te gaan staan op dergelijke campsites. Ondanks dat hebben we goed geslapen.