Vrijdag 25 juli
Afgelegde km: ± 320 km
Activiteiten: Gunlom – The rock hole of Moline rock hole – Pine Creek – Katherine
Overnachting: Katherine gorge campsite

We staan om 6 uur en aanvaarden onze reis voor vandaag om 7 uur. We lopen achter op schema en proberen toch zo vroeg mogelijk, voor het al te warm is, bij Gunlom te zijn. Dat lukt prima. Om half 9 zijn we bij Gunlom. De laatste 11 km vanaf de splitsing zijn erg slecht. Verder is de weg prima te doen. De klim naar de top van Gunlom is volgens de visitors guide 2 km heen en terug.
We trekken direct de wandelschoenen aan en gaan op pad naar de top via een redelijk begaanbaar maar stijl pad. Op het hoogste punt moet je nog weer een aantal meters naar beneden en dan kom je uit bij een paar prachtige pools. We hadden de zwemkleding al aan en lagen dus snel in het water en hebben een paar leuke foto’s kunnen nemen, met de telelens camera en Ineke ’s mobiele telefoon, zonder anderen erbij op. Ineke blij dat ze net 2 weken voor de vakantie van haar werk een nieuwe Samsung Galaxy S4 had gekregen met een perfecte camera erop. Wij waren niet helemaal alleen, maar wel toen we in het water lagen. Johan neemt nog een duik en verliest zijn bril. Daar komt hij een paar minuten later pas achter. Maar het water is zo helder dat hij hem gewoon weer terug vindt op de plaats waar hij in het water is gesprongen. Dat was dus even geluk hebben.
Na het zwemmen dalen we af naar de onderste pool om koffie te drinken. Die pool is lang niet zo leuk. Hier is weinig schaduw, dus we zitten ver van de pool af onder de bomen. Wel zijn hier veel leuke vlinders op het pad naar de pool. Details van onze wandeling: Gunlom. Uiteindelijk een wandeling van 1,5 km.

Daarna op weg naar The Rockhole (Moline Rockhole). Een leuk watervalletje en pool die Ineke vond via Geocaching (Geocache Kakadu Rockhole). Overigens is het ook beschreven in de eBook reisgids die we gebruiken . Daar drinken we nog een kopje koffie. Waren we bij Gunlom bijna alleen, de grote stromen komen als we weg gaan, bij de Rockhole zijn we eerst ook alleen, maar er zijn toch nog 2 andere auto’s die dit niet signposted 4WD weggetje weten te vinden.
In Pine Creek slaan we bier Victoria Bitter (4,9%) en wijn in. Op de wijn zit een quotum van maximaal 2 liter per klant en er wordt een kopie van je paspoort gemaakt.  Vervolgens vinden we een geocache bij een oude trein locomotief (1888).

In Katherine kopen we een nieuwe camera, een Canon IXUS 145. Daarna doen we onze weinige boodschappen (o.a. twee plastic bakken om borden, kopjes en bestek schoon en veilig in op te kunnen bergen) en wachten erg lang bij de kassa. De logistiek bij de kassa’s in Australische supermarkten is erg inefficiënt. Alles gaat in plastic zakken en het aanslaan, sorteren en inpakken wordt allemaal door de kassière gedaan.
Daarna naar de drankwinkel voor bier en wijn. Wederom kopieën van de paspoorten laten maken. Nu hebben we wel genoeg om de gehele vakantie door te kunnen komen.
Dan naar de campsite. Het winkelen (vooral Woolworths waar je moet betalen voor je plastic zakken) heeft erg lang geduurd.
Op de campsite werkt het computersysteem niet en kunnen ze geen elektraplekken uitgeven. Dus maar op een gewone plek. We hebben nog moeite om een leeg plekje te vinden. De batterij van de nieuwe camera hebben we ergens neergelegd naast een tenthuisje met elektra om op te laden. We eten een restje macaroni van de vorige dag. Je mag hier ook geen eigen kampvuurtje maken. Je moet dan gebruik maken van community barbecues op hout of gas.
’s Avonds is er tot een uur of 9 life music bij het restaurant. Niets voor Ineke. Een country zanger. Dat is eerst nog wel even leuk, maar al gauw vinden we het erg luidruchtig. We besluiten om hier niet nog een nacht te blijven staan. Overigens was het later op de avond en nacht wel stil. We waren zelf ook pas om 9:30 uur op bed.