Maandag 11 augustus
Afgelegde km: ± 530 km
Activiteiten: Lake Archyle Lookout – Joes Creek Walk – Katherine hotsprings
Overnachting: Edith Falls campsite

Vanochtend zijn we om een uur of 7 opgestaan. Het was vroeg licht vanwege de (bijna) volle maan. Er was haast geen schemer. Na het ontbijt en de afwas, die Ineke gister maar had laten staan, gaan we al voor 8 uur op pad. Het wordt vandaag de langste reisdag in km’s (530 km).
De eerste stop is al na een paar km. We willen een kijkje nemen bij de lookout met uitzicht over het landschap en Lake Archyle.

Daarna rijden we een iets langer stuk tot aan Timber Creek.
Als we het asfalt opdraaien aan het eind van de Duncan road zegt Johan nog voor de grap: het zou nu handig zijn als er cruise control in deze camper zit. Hij kijkt, terwijl hij dit zegt, eens naar het dashboard en alle apparatuur en ontdekt dan na wat experimenteren dat er inderdaad cruise control op de camper zit. Die gaan we dus gebruiken vandaag: 500 km en Lets go. Als we een technische manual hadden gehad of uitleg bij de camper, hadden we dit 3 weken geleden al kunnen weten.
Op de heenweg hadden we een brug gezien over de Victoria rivier met een viewpoint. Daar willen we een kijkje nemen. Toevallig(!?) ligt hier ook een geocache die we willen scoren. Johan vindt de geocache. Een stukje technisch inzicht. Daarna tanken we in Timber Creek om de laatste km’ s af te leggen naar Joe’s Creek. Hier zijn we om een uur of 11.

Eerst drinken we koffie met daarbij TimTams. Heerlijke koekjes, maar je moet ze wel in je koelbox bewaren. Aangezien die niet zo vol meer is, hebben we maar wat extra TimTams gekocht. Daarna lopen we de Joes Creek wandeling van 1,7 km. Eerst een korte klim en daarna loop je in de schaduw. En dat op dit tijdstip: het is ondertussen kwart voor 12. Een prachtige wandeling langs de rand van de rots onder mooie palmen. Een erg mooie cirkelwandeling. Daar houden we van. Onze route: Joes Creek walk. Wij lopen deze 1,9 km in 1 uur en 4 minuten. Het hoogteverschil is slechts 72 meter. Als je langs deze weg rijdt is dit echt een aanrader. Niet moeilijk en je kunt het tot op laat in de dag nog lopen.

Als we terug zijn bij de camper gaat Ineke nog even een geocache scoren. Die ligt bijna naast de camper en is snel gevonden.

Ineke neemt nu het stuur over en cruisecontrolt in 2 uur de volgende 200 km. We pauzeren bij de Katherine hotsprings, waar het erg druk is. Ineke neemt nog een frisse duik, om even te voelen hoe warm het is. Inderdaad een lekker temperatuurtje.

Als je al andere hotsprings zoals Douglas of Buley bezoekt, kun je deze overigens prima overslaan. Het is eigenlijk te druk en te geciviliseerd om echt de natuur te kunnen beleven. Johan maakt foto’s. Hij heeft geen zin om het water in te gaan. Een aversie tegen: “I’ve been there, done that”. Daarna rijden we door naar de Edith Falls campsite.

Om half 5 arriveren we op de campsite. Erg laat voor ons doen. Bij de afslag van de hoofdweg staat al een elektronisch bord met de mededeling dat er geen plek meer is voor caravans. Voor ons vinden ze nog wel een plaatsje. Omdat het vol is krijgen we een zogenaamde rest/overloop plek. Een prima plek voor $ 20..

Ineke doet nog een handwasje en hangt alle was op de community lijnen te drogen. Er heerst een heerlijke rust: hoe zo vol? Alleen is er iemand die een radio aan heeft staan of muziek maakt. Ineke heeft niet kunnen achterhalen waar het geluid vandaan kwam. Achteraf leek het wel of het van de parkeerplaats kwam en daar kon je niet gemakkelijk in het donker naar toe wandelen. Begrijpelijk want als je niet op de camping kan, verblijf je op de parkeerplaats.