Zondag 27 juli
Afgelegde km: ± 300 km
Activiteiten: Escarpment Walk – Victoria River Roadhouse – Timber Creek – Keep River National Park – Cockatoo Lagoon – Gurrandalng walk
Overnachting: Gurrandaing campsite

We slapen heerlijk vannacht. Heel af en toe rijdt er een auto over de weg. Maar daar hebben we geen last van.
Om half 7 staan we op en om half 8 rijden we weg. In plaats van thee, drinken we gewoon sinaasappelsap. Dat doen we thuis ook altijd. Normaliter maken we ’s morgens direct water voor thee en koffie. De koffie bewaren we dan in de thermoskan, die we altijd meenemen van huis. Geen gas dus geen koffiewater. We besluiten om na de wandeling terug te rijden naar het Victoria River roadhouse om daar koffie te drinken. Een kopje koffie is toch wel erg lekker ’s ochtends.
Om 8 uur starten we met de Escarpment walk. Volgens de gegevens een wandeling van 3 km en 1,5 uur (Gregory NP factsheet). Een mooie wandeling. Technisch niet zwaar want het pad is goed. Wat het zwaar maakt is de hitte. Dus maar goed dat we deze wandeling vroeg op de ochtend maken. Na 3 kwartier klimmen, staan we op de viewpoint.

Onderweg hebben we overigens ook al mooie uitzichten gehad. Bovenop de top bij het viewpoint zoeken we nog een geocache, die snel wordt gevonden. De geocache behuizing is een ammunitiekist met daarin allerlei leuke dingen voor de kinderen. Zo’n grote geocache hadden we nog nooit eerder gezien, maar we geocachen dan ook nog maar enkele weken. Daarna lopen we weer naar beneden. Op weg naar beneden komen we nog enkele wandelaars tegen. We waren de eersten die vandaag deze wandeling maken. Vlak na het begin van de wandeling stond een paal met lichtsensor, die registreerde hoeveel wandelaars er langs lopen. Onze route: Escarpment walk. Wij doen er 1 uur en 25 minuten over om de 2,5 km af te leggen. Het hoogteverschil van 156 meter is eigenlijk helemaal niet zo hoog.

Op weg naar het Victoria River road house. Voor een toiletbezoek en een kopje koffie.
In Nederland verbaast ieder zich over het feit dat we tijdens de vakantie Nescafé drinken. Zelf kopen we altijd Nescafé gold. Als we hier vragen om een kop koffie worden we getrakteerd op . . . . . . oploskoffie. Je mag zelf scheppen en heet water tappen (3 dollar per kopje). Overigens hadden we de keuze uit koffie, thee of Milo (chocolademelk poeder met mout), aangevuld met melk en suiker. Maar goed, we hebben onze koffie shot gehad.

Het is druk bij de roadhouse. De motorrijders, de mannen met baarden club, die we gister ook al gepasseerd zijn, hebben hier vannacht gebivakkeerd op de campsite. Ze hebben zelfs vuurwerk afgestoken. Dat hoorden we vanaf onze kampeerplek, die hemelsbreed niet ver hier vandaan was. Goed dat we hier vannacht niet gekampeerd hebben.
Douchen kon je daar ook voor 2,5 dollar en gebruik van de wasmachine is  2 * 2 dollar. Misschien handig voor de terugreis? Ze kunnen ons echter niet helpen aan gas voor onze gastank. Dus rijden we naar Timbercreek. We tanken daar en horen dat ook zij onze gasfles niet kunnen vullen. Dus vannacht maar weer zonder gas.

We vervolgen onze route naar het Keep River National Park (Keep River NP factsheet). Eerst nemen we een kijkje bij de Rangers office. Hier is alleen een display te zien met allerlei info over planten en dieren.  Je moet betalen op de campsite m.b.v. het IJzeren Hein principe ($ 6.60). We maken nog een korte wandeling langs de Cockatoo Lagoon achter de Rangers office. Prachtig! We zien o.a. Lepelaars en Pelikanen.

Daarna gaan op weg naar de eerste campsite, hopende dat er geen generator gebruikers zijn. Daar blijven we vannacht. Omdat veel kampeerders tegenwoordig gebruik maken van zonnepanelen, zie je bijna geen generatoren meer. Helaas bleek tegen de avond dat er toch wel één generator was. Maar het geluid viel mee. Het was per slot van rekening onze eigen keuze om op deze campsite te staan.

We arriveren rond half 3 op de Gurrandaing campsite en kunnen heerlijk in de schaduw zitten van de hoge rots in het midden van de campsite. Ineke maakt warm water klaar in de Solar Shower. Maar deze is op 3 plaatsen kapot en werkt niet meer naar behoren. Hadden we dus ook moeten controleren bij Apollo.
Om 5 uur gaat Ineke alleen de Gurrandalng walk wandelen. PRACHTIG! Volgens de brochure is deze cirkelwandeling 2 km, die 1 uur in beslag neemt. Inekes route: Gurrandalng walk. Ineke doet 56 minuten over deze 2,54 km.
Jammer dat Johan niet mee is gegaan. Die heeft vaak ’s middags niet veel zin meer om te wandelen.

Aan het eind van de middag gaat Ineke haar haar wassen met het water uit de Solar Shower. Dat lukt aardig met de hulp van Johan. We kunnen hem nergens aan ophangen, want dan stroomt al het water eruit. Het is dus een beetje behelpen.
Johan kookt aardappels, wortels en vlees op de barbecue. Hout hadden we ruim van te voren al verzameld.