Dinsdag 29 juli
Afgelegde km: ± 125 km
Activiteiten: Middle Springs – Mambi Island  – Perry Creek Lagoon – Marlgu billabong – Wyndham – 5 Rivers lookout – King River
Overnachting: bush camp aan de King River

Om kwart over 5 staan we op. Dat klinkt vroeg maar het is net als de voorgaande dagen met zonsopkomst. Het begint al licht te worden. In West Australie komt de zon om ongeveer 10 voor 5 op en gaat om kwart over 5 onder (sunrise-and-sunset.com/en/australia/kununurra). Na het ontbijt maakt Johan nog wat foto’s van de diverse bomen in de omgeving en van een vis die nog leeft in een klein plasje water in de verder droge rivier.
Daarna gaan we op pad. Vandaag staat er geen echte wandeling op het programma, vandaar dat we een aantal geocache locaties gaan bezoeken.

Zoals we gisteravond al hadden gezien, staat er toch een caravan bij Valentine Springs, een bekeuring van 1000 dollar riskerend. Zij liever dan wij. Dan slaap je volgens mij niet echt relaxed.
We gaan eerst een kijkje nemen bij Middle Springs (geocache Middle Springs). We rijden tot aan de rivier en lopen vanaf daar verder naar de pool. We kunnen lopend eenvoudig naar de overkant van het riviertje en hoeven nu niet met de camper door de rivier.
Na een korte wandeling kom je bij een pool. Ineke probeert een geocache te vinden, maar dat lukt niet. het was wat onduidelijk, waarschijnlijk omdat Ineke twee geocaches door elkaar haalt, we zijn tenslotte nog maar beginnende geocachers. Ineke loopt wel tot bijna aan de top en heeft een prachtig uitzicht, maar de cache ligt waarschijnlijk nog hoger. Een leuk plekje met een mooi uitzicht over het landschap en alle pooltjes. Een leuke plek om even te bezoeken. Een plekje dat wel werd beschreven in onze eBook reisgids (Middle Springs), maar dat we waarschijnlijk gewoon voorbij waren gereden als we niet door het geocachen op deze leuke locatie waren geattendeerd.

Dan rijden we door naar Mambi Island. Wat een mooie kampeerplek. Achteraf gezien hadden we tijd genoeg gehad om hier gistermiddag al naar toe te rijden, maar ach vannacht stonden we ook niet slecht en rustig. Er staat op dat moment maar 1 caravan+auto. Hier drinken we koffie en fotograferen bee eaters. Als we de plek verlaten gaan we nog even een geocache zoeken, die we snel vinden (Geocache Mambi Island: Fishing for Barramundi). Tip: probeer te kamperen bij Mambi Island als je hier in de buurt bent. Als die toch onverhoopt te vol is, kun je altijd nog uitwijken naar Parry Creek.
Dan op weg naar Parry Creek. Een leuke ruime campsite. Bij de lagoon zien we geen vogels, dus blijven we niet lang en rijden door naar de Marglu billabong.

De weg ernaar toe en vandaan is beter dan verwacht. Het is zelfs druk bij de billabong. We zien wel vogels, maar ze zijn allemaal erg ver weg. Onderweg ook al kraanvogels gefotografeerd. Nu zien we ze wederom en pelikanen. Ook zoeken en vinden we de geocache (geocache Marlgu billabong). Dankzij deze geocache vonden we ook de juiste locatie. Dus ook als niet geocacher is het handig om even deze site te bezoeken voor de coordinaten en de aanrij route van dit leuke plekje.
De volgende stop is Wyndham en de 5 rivers lookout. Een steile klim met de camper naar boven via een aantal haarspeldbochten. Maar goed dat we dat niet hoeven te lopen in deze hitte. Prachtig uitzicht. We zien ook de King river, waar aan we vannacht gaan kamperen. We zoeken en vinden hier ook een geocache.(geocache five-rivers-lookout). We lunchen op de picknick area met melk, cornflakes en wat suiker dat we in het welkompakket van Apollo hadden gevonden. Dan nog even tanken. Het is hier inderdaad goedkoop. Nog even nagevraagd of men de status van de Karunjie track wist. Daar hoort Ineke dat de weg goed is. Hij is goed te doen maar het duurt wel lang. Dat was precies wat ze hoopte te horen.

Dus op weg naar de King river road. Tot aan de afslag naar de dam is de weg prima te doen. Weer een geheel ander landschap waar we nu doorheen rijden. Grote kale vlaktes. We zoeken hout en gaan dan een weggetje naar rechts inslaan en komen terecht op een super plek. Net op tijd. Als we er staan, komt er al iemand anders aan, die gelukkig direct weer verder rijden. Daarna hebben we niemand meer gehoord of gezien. We hebben deze pracht plek helemaal voor ons alleen. We zien twee maal dezelfde krokodil en visjes die springen en bv. ook op het zand springen en tegen de helling omhoog hupsen. Het is afnemend water. De rivier kan niet verder stromen dan de plek waar wij zitten. Coördinaten van deze plek: S15° 37.866′ E128° 05.648′. Neem voor de grap eens een kijkje op Google Earth om te zien waar deze plek is. Prachtig! Deze tip hadden we gevonden in de eBook reisgids.  Johan haalt nog wel wat stenen op van de weg om ons rooster op te kunnen leggen voor een houtvuurtje. ’s Avonds spuiten we ons voor de zekerheid in met Bushman want er zijn enkele muggen gesignaleerd. Veel last hebben we hier niet van. Johan maakt het vlees klaar op het houtvuurtje. Het is ook lekker fris vanavond. We genieten van de nachtelijke sterrenhemel.