Woensdag 13 augustus
Afgelegde km: ± 95 km
Activiteiten: wandeling naar Robin Falls – Adelaide River – Batchelor – Litchfield – Magnetic Termite Mounds  – Buley Rockhole – Florence Falls – Florence Creek walk – Shady Creek walk
Overnachting: Buley Rockhole campsite

Voor het ontbijt gaan we eerst samen naar de Robin Falls wandelen. Ineke dus voor de 2de keer, maar dat is helemaal niet erg. Het is 7:20 uur als we starten en we staan al snel bij de voet van de waterval. Een leuke ochtendwandeling. Hier maken we wat foto’s, genieten van het mooie plekje en lopen dan weer terug. Onze route: Robin Falls walk. De wandeling over het rotsachtige pad van 0,5 km is 21 minuten. Via dezelfde weg moet je weer terug lopen.

Na het ontbijt gaan we inpakken en wegwezen. We hoeven maar een korte afstand af te leggen met de auto vandaag. Vandaar dat we ook wat geocaches gaan zoeken.
De eerste stop is in Adelaide River. Voor Johan zoeken we een toilet want hij kan vanwege zeer pijnlijke knieën niet meer hurken in de bush. Ineke zoekt en vindt ondertussen een geocache. De geocache die Ineke zoekt ligt bij de begraafplaats, is eenvoudig te lokaliseren maar moeilijk te pakken. Hij hangt erg hoog voor Ineke. Uiteindelijk lukt het toch om de geocache te pakken te krijgen. Ook de logrol is vol. Waarschijnlijk heeft Ineke de datum verkeerd vermeldt. Als je op vakantie bent weet je op een gegeven moment niet meer welke datum het is.
Dan op weg naar Batchelor. Daar zijn we veel eerder dan verwacht. Het is maar een klein eindje rijden. Hier kopen we wat benodigdheden en zoeken een geocache bij een maquette van een kasteel (Karlstein castle) en gaan bij de geocache locatie koffie drinken in een park onder fantastisch mooie grote schaduwrijke bomen. Ook gaan we langs bij het “VVV” kantoortje, maar helaas hebben zij geen kaarten van Litchfield. We moeten het dus doen met de kaart en wandelroute beschrijvingen die we op internet al hadden gevonden en hadden uitgeprint: factsheet Litchfield NP.
Batchelor is anders dan andere dorpen die we tegen zijn gekomen onderweg. Een gemoedelijk en lommerrijk dorpje.

Bij de volgende stop, de Magnetic Termite Mounds, kijken we even rond. Je kunt niet dichtbij de termietenheuvels  komen. Er moet aardig ingezoomd worden met de camera om één termietenheuvel goed in beeld te krijgen. Later merken we dat er nog veel meer plaatsen zijn waar deze magnetische termietenheuvels voorkomen, waar je wel dicht bij kan komen. Er is wel een heel veld vol. Door hun vorm lijkt het net een begraafplaats met parallelle grafzerken. Terwijl Johan op het informatiebord leest hoe ze zijn gemaakt, gaat Ineke nog op zoek naar een geocache die erg leuk is verstopt (Marvelous magnetic mounds).
Om 12 uur zijn we al op de campsite. Een kleine campsite met een IJzeren Hein principe ($6.60 p.p.). We kennen dat van de natuurkampeerterreinen in Nederland.
We gaan eerst heerlijk in de schaduw lunchen en lezen. Om 2 uur gaan we naar de Buley Rockhole. Hier is het een drukte van belang. Maar ondanks dat erg leuk. Ineke neemt een verkoelend bad in de Buley rockhole terwijl Johan de foto’s maakt. Heerlijk. Een erg leuk plekje. Ineke probeert elk poeltje even uit.

Om kwart over 4 gaan we aan de wandel. We doen de combiwandeling van ongeveer 5,9 km: Florence Creek Walk (3,2 km return 1,5 uur) en Shady Creek Walk (loop (1 km 30 min)). Om half 6 zijn we weer terug bij de camper. Ineke neemt dan nogmaals een duik in de Buley Rockhole om af te koelen. Onderweg vinden we nog twee geocaches. De laatste m.b.v. Ineke’s telefoon omdat de batterijen van de GPS leeg zijn. Met name de geocache aan de Shady Creek walk is erg leuk (a walk with all the frills).

Deze geocache ligt naast het pad (zie voor een foto van het pad op de geocache link), terwijl we voor de geocache langs de Florence Creek walk naar ons gevoel wel 100 meter door de bush moeten lopen, waardoor je allerlei prikzaden in je wandelsokken krijgt. We hadden onze wandelschoenen aangedaan, maar dat is niet nodig  voor deze wandeling. Wel dus voor de geocache. Beide wandelingen zijn op slippers te doen.

Helaas hebben we geen opgeladen batterijen meer om de GPS registratie hiervan vast te leggen. Vandaar een link naar een wandelroute van iemand anders (alleen de: Shady creek walk) . Met name de Shady Creek walk is erg leuk. Echt een aanrader. De Florence Creek walk valt tegen. Alleen een aanrader voor mensen die Buley rockhole te druk vinden. Halverwege de Florence Creek walk zijn 3 plekken waar je naar het water toe kan lopen en even kan badderen. Verder is dit deel van de wandeling warm en niet zo interessant.

Als het schemerig wordt komt er ineens een dingo langs lopen. Die hadden we nog helemaal niet gezien deze vakantie. Snel een foto nemen. Na het eten genieten we van de rust en de sterrenhemel. Een heerlijk plekje. Er staan maar enkele kampeerders op de campsite. Een minpuntje van de campsite is het toilet. Het toilet van de campsite stinkt vreselijk, dus die gebruiken we liever niet. Er zitten zelfs kakkerlakken in.