Zondag 3 augustus
Afgelegde km: ± 120 km
Activiteiten: Mount Barnett road house
Overnachting: Campsite Manning Gorge

Vandaag hebben we gebombardeerd tot rustdag. We slapen uit tot 7 uur. Als we opstaan zijn in ieder geval onze buren al vertrokken. We hebben nauwelijks gemerkt dat ze er waren.
Na het ontbijt maakt Ineke nog een wandelingetje naar de overkant van de rivier met gewone kleren en waterschoenen om nog wat foto’s te maken van ons mooie plekje. Daarna genieten we van ons plekje. Wel moeten we verkassen naar de schaduw van een boomstam, maar het waait lekker. Dat is ook erg prettig, anders heb je last van vliegen. Na de koffie gaan we inpakken. Bij het opstaan zakt Johan helaas door zijn stoel.

De af te leggen afstand voor vandaag is erg kort. Dus we zijn al vroeg bij het Mount Barnett road house, het eindpunt van deze dag. Daar betalen we voor de overnachting op de campsite en het bezoek aan de Manning gorge, alvorens de laatste 7 km naar de campsite af te leggen.
We stallen de camper even bij het toilet gebouw en gaan lopend de campsite verkennen. Er staan best wel veel mensen, maar ze staan allemaal vlak bij het toiletgebouw. Wij vinden een mooie ruime en rustige plek helemaal aan het eind van de campsite. Eerst gaan we de stoel repareren door één van de stangen voor het omhoog brengen van de krik in de framedelen van de stoel te plaatsen. Vanaf die tijd zit Ineke in deze stoel. We lunchen in de schaduw van wat bomen en de auto.
Later op de middag gaan we een wandeling maken naar het water.

We doen dat helemaal verkeerd. Vanaf de camper lopen we rechtstreeks door de bush naar de plek waarvan we denken dat de rivier ligt. Zonder GPS en Ineke zelfs op slippers. Dat is dus moeilijk lopen en waarschijnlijk ook veel te ver. Maar het is een leuke wandeling die ons uiteindelijk wel brengt bij de rivier en het bootje dat we morgen gaan gebruiken voor de wandeling naar de Manning gorge.
Ineke neemt nog even een duik in het heerlijk koele water. Omdat Ineke geen zwempak aan heeft, trekt ze alleen de korte broek even uit en gaat zo te water. Even afkoelen van de hitte. Daarna lopen we via het normale pad over de campsite en via het toiletgebouw weer terug naar onze kampeerplek.
Aan het eind van de middag maken we gebruik van de aanwezige “koude” douche.