Zaterdag 9 augustus
Afgelegde km: ± 175 km
Activiteiten: Bungle Bungles (Purnululu NP)  – Domes walk  – Cathedral Gorge – Piccaninny Creek Lookout – The Window – Kungkalanayi lookout
Overnachting: Langs the Great Northern Highway aan de Telegraph Creek

Terwijl ik dit schrijf zijn we aangekomen op onze eindbestemming voor vandaag. Bij de geocache Telegraph Creek (Telegraph-creek-bridge), zijn we zo’n 200 meter van de weg afgereden naar een mooi plekje langs de droge rivier. We hebben vandaag weer het nodige meegemaakt. Maar bij het begin beginnen.
Om 5 uur opgestaan. We zijn de eersten op ons deel van de campsite die wakker zijn. Het is helemaal niet koud geweest vannacht en we hebben dan nu ook geen trui nodig. Terwijl we juist verwacht hadden die hier nodig te hebben. Na het ontbijt rijden we naar het begin van de wandeling. Onderweg maken we nog een foto van de Elephant heads (net even anders dan die in Namibië 2 jaar geleden). We starten om 20 minuten voor 7 met wandelen.

Eerst lopen we de Domes walk, inclusief een kleine detour, die niet wordt vermeldt op kaarten. Daarna de Cathedral Gorge, die we gelukkig helemaal alleen voor onszelf hebben. Ineke gaat dan ook nog even wat tonen laten horen. Prima akoustiek. Er is net een hele groep die de gorge verlaat.

Daarna naar de Piccaninny Creek lookout. Om daar te komen loop je een hele tijd in de Piccaninny Creek en krijg je een goed beeld van de grillige bodem van de droge rivier. Bij de lookout heb je prachtig uitzicht op een deel van de Bungle Bungles. Door Ineke omgedoopt in “Poor mans helicopter view”. Op zich hoeven we helemaal niet erg te klimmen naar de lookout. Gelukkig zijn we hier alleen en kunnen zelfs nog in de schaduw zitten om even uit te rusten.

Daarna vervolgen we de Picaninny Creek tot aan The Window. We nemen het wijze besluit, had Ineke ook zo gepland, om vanaf The Window terug te keren. Uiteindelijk moet je nog een uur door de hitte teruglopen.

Een prachtige wandeling met veel fotomomenten. We hebben op een of andere manier geen GPX trail van deze route, vandaar de route gemaakt met de hand: Purnululu NP – Domes walk – Cathedral gorge – Piccaninny creek lookout – The Window.

Om 10 minuten voor 10 zijn we terug bij de camper, waar we op de ondertussen behoorlijk volle maar grote parkeerplaats in de schaduw koffie drinken. Hier repareert Johan de koelkast, waarvan de poten los zijn gaan zitten. Johan verankert de koelbox met ijzerdraad aan de achterwand. Op de terugreis stoppen we af en toe voor een foto. Ook nemen we een kijkje bij de Kungkalanayi lookout alvorens de terugtocht te aanvaarden. We doen er ook nu ongeveer 1,5 uur over. Ineke maakt foto’s bij waterdoorsteken door er eerst op slippers door of om heen te lopen. Het blijft leuk!

Het is ongeveer half 2 als we op de Rest Area staan aan het begin van de Bungle Bungles. Deze Rest Areas is veel kleiner dan de Leycester rest area en ook veel voller. Zelfs midden op de dag is hier al bijna geen lege plek meer te vinden. Hier maakt Johan met een restje rijst, een worstje en wat eieren een heerlijke lunch klaar.

Vanaf daar zal Ineke rijden, maar de camper maakt ineens veel lawaai en het stuur trilt. Dus stoppen we en Johan constateert dat van het linker wiel 1 schroef mist, die is afgebroken en de rest zit los. Johan krikt de camper weer wat op en draait alle schroeven weer goed aan, waarna de auto weer als een zonnetje verder rijdt. In Warnum tanken we. Je moet bij de balie eerst een ID achterlaten voordat ze de pomp voor je activeren.

Bij Telephone Creek gaan we op zoek naar een geocache. Dit zou tevens 1 van de 3 mogelijke overnachtingspunten zijn. Die we direct maar benutten. Wederom een prachtplek zo’n 200 meter vanaf de weg langs een droge rivier. Johan maakt vanavond pannenkoeken. Veel anders hebben we ook niet meer in de camper.