Zaterdag 14 augustus
Einddoel: vliegtuig op weg naar Nederland

’s Morgens was Ineke als eerste wakker. Om 7 uur werd er al aangebeld. De priester kwam om de mis op te dragen voor de twee zusters. Maar de zusters lagen nog in bed, moe van de olympische spelen. Uiteindelijk heeft hij de mis maar laten schieten en heeft samen met ons ontbeten.
Johan en Ineke zijn naar een winkelcentrum geweest. Zuster Barbara heeft ons met de auto gebracht. Zuster Margaret had een aantal namen opgeschreven van goede wijnen. Johan heeft een aantal flessen gekocht om mee te nemen naar huis. Koffie met gebak gegeten in het winkelcentrum. Je zag daar erg veel mensen die kwamen ontbijten om daarna samen te gaan winkelen.
Je kon echt alles kopen in dat winkelcentrum, maar we hadden niets nodig.
’s Middags de koffers gepakt. Dat leverde nog wat problemen op omdat we te veel mee terug wilden nemen naar huis. Met name Anita had veel cadeautjes gekregen voor haar verjaardag. Ook wij hadden de nodige souvenirs gekocht. Maar door ieder zijn trui in de hand te geven en de dichte schoenen in plaats van de sandalen aan te trekken, lukte het uiteindelijk om alles in de koffers te krijgen.
Om half vijf heeft zuster Margaret ons naar het vliegveld gebracht. Daar bleek dat het grondpersoneel van Iberia in Spanje staakte. Dat had tot gevolg dat er allemaal vreemde mensen hielpen met het inchecken, ze droegen ook geen uniform van Iberia. We kregen te horen dat we geen warme maaltijd kregen op de vlucht van Johannesburg naar Madrid. Op de vlucht van Madrid naar Amsterdam kregen we alleen een glas water en een snoepje. Gelukkig hadden Johan en Ineke nog koffie gedronken op het vliegveld van Madrid, waar we een aantal uren hebben gewacht. Verder verliep de reis goed. We vlogen zelfs over Nootdorp. Je kon duidelijk de Dobbeplas zien, maar we hadden geen fototoestel paraat.