Zaterdag 7 augustus
Einddoel: Ihaha camp
Afgelegde afstand:± 200 km

’s Morgens kwam er een grote groep pelikanen langs vliegen. Ze vlogen heel langzaam en statig: een prachtig gezicht. We waren er zo van onder de indruk dat we vergaten om een foto te nemen.
Om onze nieuwe campingplek voor de volgende nacht te markeren hebben we de zak met houtskool alvast op de plaats achtergelaten.
De ochtend gamedrive bracht ons uiteindelijk in Kasane, waar we boodschappen hebben gedaan en even op de camping bij de Chobe Safari Lodge hebben gekeken. Daar geluncht en geboekt voor de sunset boatcruise voor de volgende dag.
Omdat we dachten dat een tocht naar Zimbabwe maar P55 was hebben we dat ook geboekt, maar dat bleek bij de boeking US$ 55,– te zijn, maar toen hadden we al geboekt. Maar we hebben er achteraf geen spijt van gehad.

‘s Middags met een gamedrive terug naar Ihaha campsite. Bij onze campsite aangekomen bleek dat deze bezet was door een echtpaar (uit Denemarken?). Dus terug naar de camping beheerder. Die zei dat we moesten zeggen, dat ze moesten vertrekken naar een andere plek. Maar dat wilden ze niet. Ineke werd toen erg boos en klapte de deur van onze auto met een knal dicht. Hierdoor wilde het raam niet meer dicht. Uiteindelijk van de beheerder een ander plaats toegewezen gekregen. Er was dus nog plek ondanks het feit dat er een aantal mensen waren die niet geboekt hadden.
Uiteindelijk stonden we toch. Het was inmiddels al donker geworden. Later op de avond kwam de Scandinavische man nog zijn excuses aanbieden en bood een fles wijn aan. En bracht ons het houtskool dat wij in de ochtend al op de campingplaats hadden gezet. Maar hij hield wel de mooiste plaats op de camping.