Vrijdag 6 augustus
Activiteiten: game drive Savuti NP en Chobe NP
Afgelegde afstand: 130 km 3 uur 22 min (T4A))
Einddoel: Chobe (Ihaha camp)

We starten met een korte gamedrive, maar niet veel gezien. Daarna ontbeten en op weg naar het noorden.
Onderweg reden we plotseling door een gat in de weg en we vlogen allemaal hoog de lucht in. Johan ging direct even kijken of het achterin nog allemaal in orde was. Wat bleek: de watercontainer was ook op en neer gegaan, en bij deze beweging was het verbindingsstuk met de slang eraf gebroken. Het water stroomde met grote snelheid uit de tank. Maar met Ineke’s duim (ja net als het jongetje met de duim in de dijk) was het voorlopig gestopt. Met wat tape weet Johan het te repareren. Anita weet in korte tijd alles weer zo droog als mogelijk te maken. De schade viel dus nog mee.
Nog een eind doorgereden en daarna vlak voordat we bij de Chobe kwamen (en de eerste dorpjes) gepauzeerd. Toen bleek dat er ook een pak sinaasappelsap uit elkaar was gespat in de koelbox. Dat was kleverig en vies, dus waren we weer aan het schoonmaken. Ondertussen probeerde Jonathan vanaf het dak van de auto zicht te krijgen op de Chobe vallei. Nadat we hadden gepauzeerd weer op weg. Na een paar honderd meter komt Ineke er achter dat de twee theedoeken die waren gebruikt om de boel weer een beetje schoon te maken nog over het wildrooster hangen voor op de auto. Stoppen, en ja hoor we hebben geluk. Ze hangen er nog. Dus weer op weg. Na weer een paar honderd meter komt Jonathan er achter dat de verrekijker nog op het dak van de auto moet liggen. Ook nu hebben we weer geluk. Hij ligt er nog. Verder verliep de reis voorspoedig.

Aangekomen in het Chobepark langs de Chobe rivier gereden totdat we bij de camping Ihaha kwamen. Ook hier leverde het geen probleem dat we een dagje eerder waren gekomen. We zouden twee dagen in Linyati zijn geweest. We kregen van de beheerster gewoon een plaats toegewezen, en moesten dan de dag erna naar onze eigen plaats. Helaas schreef ze dit niet goed op het bord waarop ze alles bijhield.
We zouden macaroni eten, maar helaas was een baboon ons te slim af. We letten even niet op en toen had hij het pak van de tafel af gegrist. Gelukkig hadden we nog een extra pak. We hadden van onze camping plek mooi zicht op een grote kudde olifanten in de rivier.