Woensdag 11 augustus
Einddoel: Overnacht aan de zuidrand van de pans

Vandaag gaan we de gehele dag door de pans rijden. Of eigenlijk tussen twee pans door.
We verdwalen al direct. Een deel van de pan is ondergelopen. Daardoor zijn de wegen veranderd. In de verte zien we flamingo’s in het water, maar op de foto kun je dit niet goed zien.
Door gebruik te maken van de GPS komen we uiteindelijk wel weer op het goede pad terecht. Maar we zijn veel omgereden. Vanaf dat moment geen problemen meer gehad met de route. De GPS en Jonathan die hem bedient, zorgen ervoor dat alles goed gaat.
We wilden bij Kubu Island overnachten. Maar het bleek dat je daar niet vrij mocht staan, alleen op voor gemarkeerde plaatsen en je moet nog betalen ook, zonder daar iets extra’s voor te krijgen. Zelfs om er rond te lopen moesten we betalen aan een man met een rugzak (mobile office). We zijn doorgereden en een aantal km verderop een (gratis) plek gezocht.
Het waaide erg hard. Onderweg leverde dit zandstormen op, waarbij je de track bijna niet meer kon zien. Bij de overnachtingplaats kon je haast niet buiten zitten door de harde wind. We hebben zittend in de auto en liggend in de tent (behalve Johan) gegeten. Om 7 uur zijn we al naar onze slaapplaatsen gegaan. Radio Nederland wereld omroep geluisterd liggend in bed.