Vrijdag 23 Juli
Einddoel: Gaborone

Vandaag is het Anita’s 20ste verjaardag.
Zodra het licht wordt zijn we opgestaan: vroeg dus. Het is ijs- en ijskoud. Bibberend en met verkleumde handen breekt Jonathan de tenten op. We gaan eerst rijden om wild te zien en hebben tijdens de rit om een uur of 9 onderweg ontbeten.
Bij de borehole zagen we 3 gemsbokken en 2 leeuwen. Jonathan dacht eerst dat het twee cheeta’s waren, maar volgens Mpaphi jagen die niet met z’n tweeën en zeker niet op een gemsbok. Je zag dat de twee leeuwen een jacht begonnen op de gemsbokken. Helaas hebben we dit niet verder afgekeken omdat het te ver van de weg af was. Verder weinig wild gezien, alleen vlak bij de uitgang van het park. Hier zagen we nog wildebeesten, gemsbokken, gieren, stokstaartjes en warthogs. Ook vinden we langs de kant van de weg nog een gewei van een gemsbok. Nadat we het park hebben verlaten zijn we weer naar Salejwe gegaan. Mpaphi had gevraagd of ze een geit konden slachten, maar dat was nog niet gebeurd, dus zijn we doorgereden naar Molepolole, waar we bij de familie van Seratwa langs zijn geweest. Die wonen op een echt traditionele compound met huizen en roundavels.

Daarna terug naar Gaborone. Onderweg langs de kant van de weg nog een stapel hout gekocht voor het vuur van morgenavond. Dan gaan we Anita’s verjaardag vieren met alle vrienden en familie.
’s Avond zijn we uit eten geweest in Gaborone met Seratwa en Mpaphi.