De super keuken van de AHA canopy. Op het filmpje is te zien hoe je de keuken uitklapt.
Gele pijl: Handige ruimte voor serviesgoed, levensmiddelen en ander keukengerei. Breedte vakken 53 cm.
Hoogte: onderste vak: 22 cm; middelste vak: 14 cm; bovenste vak: 15,5 cm.
Rode pijl: grote bak (23cm * 50,5 cm; hoogte 16,5 cm), die tijdens het rijden boven de gasflessen hangt/staat. Deze bak is handig als wasbak, maar ook te gebruiken om levensmiddelen in te bewaren.
Zwarte pijl: Deze inzetbak (23 cm * 23 cm) is te gebruiken als afwasbak, Je kunt hem op meerdere plaatsen aan het aanrecht haken: achter de grote bak, of vóór aan het aanrecht.
De gasflessen staan los. Eenvoudig te verplaatsen als het bv. erg hard waait.

Het vullen van de watertank. Door het verhuurbedrijf is een trechter bijgeleverd. De watertank is vol als we vertrekken uit Windhoek. Op deze foto vullen we de tank met een 1,5 liter fles. Later gebruiken we een pannetje voor het vullen van de watertank.

Zijkant van het keukenblok.
Rode pijl: Maten van de opbergvakken: Onderste vak hoogte: 19 cm; diepte: 19 cm; lengte: 60 cm.
Bovenste vak: hoogte: 17 cm; diepte: 19 cm; lengte: 60 cm.
Groene pijl: De trap wordt opgehangen aan twee haken. Tijdens het rijden ligt de trap in het gangpad van de canopy. Theoretisch zou je daar bovenop nog wel bagage kunnen bewaren, maar dat hebben wij niet gedaan. Je moet dan nl. die bagage wel in en uit de canopy kunnen halen zonder daarbij de trap te kunnen gebruiken.

Bovenaanzicht van de keuken met zicht op het bovenvak. Dit vak bestaat uit een hoog en een laag deel. Maten hoge deel: diepte 31 cm; breedte 15,5 cm; lengte 60 cm. Ideaal voor bv. een thermoskan, borden, koekenpan of flessen.
Maten lage deel: diepte 13 cm; breedte 19,5 cm; lengte 60 cm.

De opbergmogelijkheden in de canopy:
Rode pijl: onder de vloerplaten. Maten: hoogte 20 cm; breedte 46 cm (de breedte van het gangpad; lengte: de lengte van het gehele gangpad en de twee banken: 115 cm.
Gele pijl: op de vloer, rechts onder de bank. Hoogte: 34,5 cm; diepte: 43 cm; breedte: 49 cm.
Blauwe pijl: Bij een single cab is deze ruimte zo groot dat je bv de twee reserve wielen hier in worde bewaart. Veel ruimte dus. Wij bewaren daar ook de tafel, de stoelen, het hout, twee kartonnen dozen met boodschappen en alles wat we kwijt willen, zoals souvenirs, deken, kussens en overig beddengoed en de tas die we tijdens de vliegreis hebben gebruikt. Je kunt op drie manieren bij deze ruimte komen. Aan de twee zijkanten, via een luik, groot genoeg om hout of stoelen naar binnen te werken. Via de binnenkant van de canopy. Deze opening gebruik je bv om het beddengoed in deze ruimte op te bergen.

Maten van de opening in de canopy:
Groene pijl: op de twee banken. Maten van deze ruimten: hoogte 36 cm; breedte: 44,5 cm; lengte: 115 cm. De twee IKEA dozen passen dus precies. Alsof ze ervoor gemaakt zijn.
Op de grond in het gangpad kun je eigenlijk geen bagage kwijt. Maar dat is ook niet nodig. Ruimte genoeg. De binnenkant van de AHA canopy als de tent opgezet is. Rode pijl: Als de canopy wordt afgebroken, kun je met deze band het bed vastzetten. Gele Pijl: Het linker bed heeft een matras van 4 cm dikte. En steunt bij het hoofdeinde op het dak van het voorraad vak. Dit is ook de hoogte van de canopy in gesloten toestand. Je slaapt dus op de hoogte van het dak van de canopy.
Groene pijl: Dit zijn de matrasdelen die zijn te gebruiken om het rechter bed te vergroten. Die hebben een hoogte van 8 cm. Onder deze matrasdelen twee Ikea opbergdozen (Ckubb opbergtas) die we hadden meegenomen voor de kleding. Dat is niet echt nodig. Als je twee tassen hebt kan dat ook. Maar ik heb er geen spijt van gehad dat we ze bij ons hadden. En zo konden we de tas gebruiken voor de slaapzakken.
Maten van het linkerbed: 180 cm * 76 cm (exclusief de metalen rand van 1,5 cm). Dit was dan ook Ineke ‘s bed.

De trap wordt dichtgeklapt door een scharnier.

Het mechanisme om de canopy vast te maken.

Boven het tweepersoon (rechter) bed bevindt zich een led lamp. Die geeft voldoende licht.

De rechterkant van de canopy. Hier zijn duidelijk de ramen te zien. Die zijn drie dubbel: dicht canvas; doorzichtig plastic of gaas. Met klittenband kun je het los en vast maken.
Links onder is de opening naar de grote bergruimte. Maten opening: 47 cm breed * 51 cm hoog.
Op de foto is het bed nog in de een persoonstoestand. Er blijft nl erg weinig bewegingsruimte over als zowel het linker bed als het rechter tweepersoonsbed is opgemaakt. Het tweepersoonsbed zit ook deels voor de deur. Als wij er een tweepersoonsbed van maakten (als het erg koud was) maakten we pas op het laatste moment het bed groter. Dat kun je doen door het frame van het bed uit te trekken. In de ontstane ruimte kun je de extra losse stukken matras kwijt. Maten van het tweepersoons bed: 188 cm * 76 cm (minimaal). Te verbreden met 36 cm.
Dit was na enkele dagen Johans bed. Tenslotte moet je de chauffeur goed in de watten leggen.
Onder het bed is de bank zichtbaar. Hierop is in gesloten toestand ook bagage te plaatsen. Afmetingen hiervan zijn (als de canopy gesloten is): hoogte 36 cm; breedte: 44,5 cm; lengte: 115 cm.

Achteraanzicht van de canopy. De canopy is nog niet omgebouwd tot tent.
In die situatie zijn de achter zijvakken moelijker te benaderen. De kleppen van het grote vak staan open. Maar de kleppen kun je niet vastzetten. Vandaar dat je moet opletten dat ze niet op je hoofd vallen. We spreken uit ervaring.

Onder de vloer van het gangpad in de canopy is nog een opberg vak onder de vloerplaten. Ideaal voor gereedschap of items die je niet vaak gebruikt.
Maten: hoogte 20 cm; breedte: 46 cm; lengte 115 cm.

De plaat, waar je op kan zitten en waar ook de blauwe tas op staat, kun je weghalen. Zo komt de extra bergruimte in beeld. Rechts zie je de ruimte van de koelkast.
Maten: hoogte: 34,5 cm; breedte: 49 cm; diepte: 43 cm.
Hier bevindt zich ook een stekkerblok dat gebruikt wordt door de koelbox en is te gebruiken als je op een campsite staat met elektra. Dan moet je wel een kabel hebben om de auto aan te sluiten op het elektra. Die hadden wij niet (was vergeten?)
Onder de vloerdelen is ook nog een bergruimte.

Onder de rechterbank, in het opbergdeel op de vloer bevinden zich twee stopcontacten voor een Afrikaanse stekker. En twee aansluitpunten voor bv de koelbox. Gebruik dan vooral de achterste (zie gele pijl) anders zit de aansluiting in de weg als je steeds bagage in en uit het voorraad vak haalt/stopt. Dat was bij ons het geval. Daardoor bestaat de kans dat de aansluiting verzwakt en het contact het uiteindelijk begeeft.