Zondag 29 juli
Eindpunt van de dag: vliegveld Frankfurt

Iets later dan verwacht, om kwart over 9 in de ochtend, vertrekken we met de auto vanuit Nootdorp. Eerst halen we onze dochter Anita op die al op het balkon staat uit te kijken waar we blijven.

Eindelijk is het dan zo ver. Na 3 jaar mogen we weer naar Namibië. Vol verwachting klopt ons hart. Het is altijd maar afwachten hoe alles zal gaan. De reis is ongelofelijk goed voorbereid. Nu moeten we het laten komen zoals het komt.
We vliegen dit jaar met een rechtstreekse vlucht van Air Namibia van Frankfurt naar Windhoek. Zo lopen we geen risico’s met vertragingen bij het overstappen en verkleinen we het risico van zoekraken van de bagage.
De heenreis met de auto naar Frankfurt verloopt vlekkeloos en zonder files. We stoppen 3 keer onderweg om koffie te drinken of om te tanken. Omdat er geen files zijn onderweg arriveren we al om 14:15 uur bij de luchthaven. Daar nemen we afscheid van Anita, die alleen terug rijdt naar huis.


We hoeven maar enkele meters te lopen of we zijn bij de balie van Air Namibia. We kunnen alleen nog niet inchecken. De vlucht staat zelfs nog niet op het departure bord. Wel hebben ze op deze luchthaven prima zitplaatsen. Tijdens het wachten leest Ineke een boek met behulp van de e-reader. Echt een uitkomst voor een dergelijke vakantie. Een e-reader neemt nauwelijks plaats in beslag en je kunt vreselijk veel boeken meenemen. Ondertussen kijken we naar de mensen om ons heen: altijd leuk. Na enige tijd komt Johan (die wat heen en weer loopt) met de melding dat we via één van de zuilen kunnen inchecken. Dat proberen we dus. Maar zonder resultaat. We hadden nog niet ingecheckt via internet. Hierdoor werden we bang dat er iets mis was met ons ticket. Navraag leerde dat de incheck balie om 16:30 uur open gaat. Maar 5 à 10 minuten daarvoor waren ze al open en binnen enkele minuten bleek dat we ons geen zorgen hadden hoeven te maken. Wel bleek dat we niet naast elkaar zouden zitten. Maar ook dat was nog te herstellen, omdat we zo vroeg waren. Van anderen hoorden we later dat men niet naast elkaar kon zitten. Tip voor een volgende keer: check vroegtijdig online in (zie ook de perikelen bij de terugreis).
Bij de douane kunnen we binnen een minuut verder lopen. Dat is wel wat anders dan onze vorige ervaring met Frankfurt. Voorlopig is dus alles geregeld en we gaan ergens zitten te wachten en lezen. Ook hier weer heerlijke (lig)stoelen. Ook nog even kauwgom gekocht om op te kauwen tijdens het stijgen en landen. Om kwart voor 7 lopen we rustig naar de gate. Hier konden we overal gewoon doorlopen. Nergens wachtrijen. Wat een verschil met 2007, toen hadden we een zeer enerverende en stressvolle transfer op het vliegveld van Frankfurt. We vertrekken stipt op tijd om 20:10 uur. De vlucht is verder ok. Ondanks de 2 slaaptabletjes van de apotheek kan Ineke helaas niet slapen en dan is de nacht erg lang.