Vrijdag 3 augustus
Eind van de dag: Vingerklip Lodge

We staan weer om 6 uur op. Dat bevalt ons prima. We zijn dan ook eigenlijk altijd al wakker. En juist de eerste uren van de dag zijn zo mooi. We gaan dit keer al voor het ontbijt een wandeling maken. Bij de campsite zijn diverse tracks uitgezet. En er is een leuk kaartje met deze tracks, met informatie over diverse bomen op de achterkant.


Gelopen route: 1-2-3-4-5-7-1. Het is een leuke ochtend wandeling, maar niet spectaculair. We zien geen wild.


Na het ontbijt vertrekken we om 9:10 uur naar Omaruru, waar we naar de supermarkt gaan. In Omaruru is een chocolade fabriekje. We hebben niet veel zin om daar naar toe te gaan, maar in de supermarkt verkopen ze de chocolade ook. Heerlijke handgemaakt bonbons, overigens wel erg prijzig. Maar ach, het is toch leuk om zo’n lokale lekkernij te proeven. Omdat Johan de vorige dag door zijn stoel is gezakt, proberen we een nieuwe stoel te kopen en dat lukt wonderwel. Er is naast de supermarkt een camping winkel. Wie had dat nu verwacht. Een prima supermarkt en een leuk dorpje.
Via het asfalt van de C33 richting Kalkfeld. Daar linksaf de D2403 op. Aan deze weg gaan we koffiedrinken. Koffie met een tompoes die we ook in Omaruru hebben gekocht. Om een uur of één komen we aan bij de Vingerklip lodge. We hebben kamer 5b. Eerst afkoelen met een heerlijke douche. Daarna gaat Ineke de badderplaatsen controleren. Het water van het zwembad is erg koud en het bubbelbad bubbelt erg weinig.


Na een fotoshoot van Ineke in het zwembad gaan we lekker op ons terras zitten lezen. We hebben uitzicht op een waterhole die af en toe bezocht wordt door Kudus. Om kwart voor 5 lopen we naar boven naar het Eagle’s nest, het restaurant op de berg. Het lijkt erg hoog, maar je bent er zo. Eerst een licht glooiend pad naar boven en daarna de trap. Zeer veilig met aan beide kanten een reling. Onder het genot van een aperitief genieten we van de omgeving en de zonsondergang.


Als het donker is, wordt het buffet geserveerd. Het verbaasd ons dat er maar zo weinig mensen (8 van in totaal 20 plaatsen) het diner op de berg willen bijwonen. De lodge is volgens ons helemaal vol en alle overige mensen maken gebruik van het buffet beneden in het restaurant. Of zou het buffet op het plateau minder lekker zijn? Maar dat maakt voor ons niets uit. Het eten is prima en het is leuk om bovenop het plateau te zitten. Veel mensen hebben wel de zonsondergang op het plateau gezien en zijn daarna naar beneden gegaan. Het buffet bestond uit salade en groente mix. Met kudu worst, lamslapjes (kippenpoten, die we niet hebben geprobeerd) en gemsboklapjes. Met gepofte aardappelen (1/4 aardappel per pakketje). Zo heeft Johan vanavond zelfs nog wat bijgeleerd. Hij wikkelt een hele aardappel in folie. Door de aardappel te verdelen in 4 parten is het sneller en beter gaar. Naast de aardappelen was er ook nog maismeelpap en diverse sauzen. Als dessert vruchtencocktail en diverse soorten kaas. We hebben dus heerlijk gegeten.
In het donker, het pad en de trap waren zeer goed verlicht, lopen we na het diner terug naar beneden. In het restaurant, waar iedereen net begonnen is met het buffet, nemen we nog een kopje thee en gaan dan naar onze eigen kamer.