Maandag 6 juli
Activiteiten: Auto
+ caravan wegbrengen naar de haven van Rotterdam

Vandaag is al een klein deel van de vakantie begonnen.
Om half zeven gaat de wekker en we zijn om kwart over 7 onderweg naar Rotterdam. Met de auto en caravan. Als we door Pijnacker rijden zitten we achter een vrachtwagen met container van… Ja Samskip! Die kunnen we dus even volgen. Niet helemaal, want we willen nog even tanken bij de Shell onderweg. Om een uur of acht arriveren we bij de afslag naar Samskip (Den Hamweg 3 – Port number 2740 Rotterdam). We aarzelen wat en ondertussen haalt ons een auto in waarvan de bestuurder ons aanspreekt. Of we naar IJsland gaan. Ja, we mogen hem volgen. Daarna verteld hij ons hoe we verder kunnen rijden.
Als we arriveren op de plek die ons is gewezen, komt er al weer iemand naar ons toe, die ons verteld waar we kunnen parkeren en ons kunnen melden. Als Ineke dan toch nog de verkeerde kant uit loopt, roept hij alsnog welke kant we wel uit moeten lopen.
Kortom, iedereen is erg aardig en behulpzaam.

Op het kantoor van Samskip moeten we een aantal minuten wachten omdat er iemand voor ons is. Daarna leveren we alle documenten in. Ineke had een map gemaakt van alle belangrijke documenten zoals een kopie van paspoorten etc. Weer een paar minuten wachten en dan zijn we klaar. We krijgen twee formulieren mee, 1 voor ons zelf, en 1 om af te geven in de loods (een minuut lopen).
Daar rijden we ook de auto naar binnen. Sluiten de caravan af en de stroom van de caravan en laten de autosleutel achter. Klaar is Kees. Dat gaat dus erg soepel. We lopen terug naar de hoofdweg waar een bushalte is. Binnen de minuut komt de bus al. Die ons naar metro station Slinge brengt. Daar aangekomen moeten we ons nog even haasten om de metro naar ons dorp te halen, We nog twee minuten en dan gaat de metro op weg. Daar nog 11 minuten lopen en we zijn om half 10 weer thuis. Dat gaat dus erg soepel.

Vervolg van onze vakantie is pas op woensdag 15 juli: dag 1 van de vakantie.