Donderdag 6 augustus
Afgelegde km: ± 165 km
Activiteiten: Latrabjarg; Garðar BA 64; Patreksfjörður
Overnachting: Tálknafjörður camping 

We gaan vandaag op vogeljacht op het meest westelijke puntje van Europa.
Het waait wat minder. Overigens horen we in de wandelgangen dat het gister overal erg hard heeft gewaaid.
We starten vroeg. Via weg weg 617, 63, 62 en 612 rijden we naar Latrabjarg. Onderweg gaat Ineke een aantal geocaches zoeken. De tweede cache wilden we met zijn tweeën doen, maar dat bleek uiteindelijk een beklimming van een berg achter een verlaten boerderij te zijn. Dus Ineke gaat het laatste deel alleen naar boven.

Net na de afslag van weg 612 bezoeken we de oudste metalen boot van IJsland, de Garðar BA 64, die langs de weg op het strand staat te pronken. Het is een mooie route naar Latrabjarg. Wel is de weg af en toe slecht met steile randen. We hebben geluk, het is niet echt druk. Bij Latrabjarg waait het weer zoals gewoonlijk en we trekken dan ook dikke kleren, mutsen en handschoenen aan. Inderdaad zitten de Puffins hier zeer fotogeniek te zijn. Ze gaan gewoon voor je poseren. Vooral de eerste 100 meter zit vol met vogels.

We lopen nog een eindje verder langs de mooie klifkust. Van het laatste deel maken we alleen een foto. De kust verdwijnt in de mist. Onze route op wikiloc: Latrabjarg. Uiteindelijk is het een korte wandeling geworden van 2,1 km en een hoogteverschil van 128 meter. We doen een dik uur over deze wandeling.

We rijden dezelfde weg terug en nemen een kijkje in Patreksfjörður. Dit dorp stelt niet veel voor. Wel brengen we een bezoekje aan de winkel om wat levensmiddelen te kopen.

Om een uur of 3 zijn we weer terug bij de caravan.
Ineke gaat alleen 3 km verder rijden naar een badje. Daar zit ze te weken in een heet bad met 10 andere Duitsers. Waar zijn de IJslanders?
Omdat het ons gister goed is bevallen, maakt Johan wederom een lamsbout klaar op de barbecue.
’s Avonds maken we nog een leuke wandeling achter de camping door het bos, een echte aanrader voor als je hier op de camping staat. De route start achter de barbecue ruimte. Vandaaruit loopt je naar de bosrand. Je ziet dan vanzelf een pad, dat je linksaf verder volgt.

Op een gegeven moment is er een zijweg rechts. Dat neem je terug naar de campsite. Je loopt nu door het bos. Een echt prachtig bos, met het geluid van de kwetterende sternen op de achtergrond. Op een gegeven moment is er een pad naar rechts, neem die en daal weer af via de traptreden naar de campsite. Je komt dan uit bij het Beachvolleybalveld. De route is terug te vinden op wikloc: Avond wandeling vanaf de camping in Tálknafjörður. Een korte route van 1 km die we afleggen in een half uur.