Donderdag 12 augustus
Activiteiten:
terugreis

Tja, het is vroeg. Om 5 minuten voor 3 in de ochtend zijn we beide wakker en staan maar op. Aankleden, kopje thee en om kwart over drie gaan we naar beneden.
Het wachten duurt lang. 12 minuten over half 4 komt een busje van Reykjavik Excursions ons ophalen. We zijn niet de eersten. Ook na ons worden er nog mensen opgehaald bij andere hotels. Overigens is het in Reykjavik druk om 3 uur ‘s nachts. Er lopen nog veel mensen op straat en er rijden ook redelijk veel auto’s.
Het busje brengt ons bij het busstation van Reykjavik Excursions. Daar verzamelen zich alle andere busjes en moeten we allemaal overstappen op een grote bus, die om 4 uur vertrekt. Het duurt dan nog 50 minuten volgens zeggen om bij het vliegveld te komen. Maar we waren er al eerder. De bus zat helemaal vol. Er waren dan ook mensen die er niet meer bij konden, en die gebruik konden maken van een tweede bus.
Op het vliegtuig begint het wachten in de rij, die ongelofelijk lang is. Eerst om de bagage af te leveren, dan voor de boardingpass controle en dan voor de douane. Uiteindelijk hebben we nauwelijks tijd om even rustig te zitten, maar dat geeft niet. Dat kunnen we wel doen tijdens de vlucht. We vliegen met WOW.

De vlucht verloopt uitstekend en we arriveren keurig op tijd op Schiphol. Pff wat is het daar warm. De ene na de andere trui wordt uitgedaan.
We nemen direct de trein en tram naar huis waar we veilig en tevreden over deze reis om kwart voor 2 aankomen.