Zaterdag 5 mei
Activiteiten: Reisdag; strand Agia Galini; wandeling Kato Mixorrouma – Frati
Afgelegde afstand met de auto: ± 130 km
Overnachting: Ellotis villas, Vamos


We gaan vandaag verkassen. Omdat het Johan’s verjaardag is beginnen we rustig. We gaan eerst uitgebreid ontbijten. Voor de laatste keer dalen we de 60 meter af naar het restaurant voor een heerlijk ontbijt.

Daarna laden we de auto weer vol en gaan op pad.

De eerste stop is Agia Galini. Bij het strand kun je zo op een ligstoel gaan zitten. Klaarblijkelijk gratis. Staat er ook zo vermeld. Maar omdat wij onze eigen koffie bij ons hadden voelde dat wel vreemd. Maar het was nog vroeg en er is niemand bij ons gekomen om te vragen of we iets wilden drinken of eten. En dat terwijl ze nog wel op het strand aan het werk waren om de parasols te plaatsen. Parasols van echte palmbladeren. Je hebt op dit strand hoge golven en zicht op het stadje en de haven. We hebben het hele strand voor ons alleen.


Na de koffie vervolgen we onze weg naar Kato Mixorrouma. Waar we niet alleen een cache zoeken in een verlaten dorp, maar ook een erg leuke wandeling maken. Ineke had deze wandeling gevonden in de beschrijving van de geocache. Echt een aanrader. Ondanks het feit dat deze wandeling niet in een boekje staat zijn we 5 anderen wandelaars tegengekomen. Waarschijnlijk omdat een deel van de wandeling onderdeel is van de E4 wandelroute.


Je wandelt eerst door een 1 dal langs een rivier waar nog water in stroomt naar Frati. In Frati ga je via de andere kant van de berg terug lopen. Je hebt zo zicht op de bergen. Aan het eind loop je zelfs nog een beetje door een bos. Dat is voor het eerst. Heerlijk in de schaduw. Details van deze prachtige wandeling: Kato Mixorrouma – Frati roundtrip. Uiteindelijk een wandeling van 8,9 km met een hoogteverschil van 164 meter. Een wandeling van 3 uur.

Nadat we weer bij de auto zijn zoeken we een winkeltje op om weer wat groente, vlees en drinken te kopen. We zijn vanaf nu weer zelfvoorzienend. Net als bij aankomst bij Zaros hadden we nu ook moeite om het huisje te vinden. We dachten dat we al eerder af konden slaan. Maar uiteindelijk zijn we gewoon gereden zoals in de beschrijving stond vermeld. Toen we aankwamen bij Ellotis villas in Vamos, kwam de eigenares net aanrijden. Ze liet ons het huisje zien en was weer verdwenen. Weer een prachtig huisje, met een keuken en woonkamer op de begane grond. De slaapkamer op de tussenverdieping en een dakterras op de eerste verdieping. Met een eigen zwembad.


Johan maakt ’s avonds eten klaar en we zitten voor het eerst binnen in het huisje. Het waait hier erg hard en de wind is koud.