Zaterdag 6 mei
Activiteiten: wandeling Georgioupoli Circuit
Afgelegde afstand met de auto: ± 15 km
Overnachting: Ellotis Villas, Vamos

We kunnen nu weer zelf bepalen hoe laat we willen ontbijten. Dus om een uur of 7 zitten we aan het ontbijt. De voorsprong qua tijd die we hiermee behalen wordt vandaag deels weer teniet gedaan door wegrij problemen. Johan had “op aanraden” van de eigenaar de auto vrij dicht bij het huisje geparkeerd. Maar nu moest hij achteruit eruit rijden en het pad was erg smal. Dus dat was heen en weer en dat tig keer. Gelukkig is de geplande wandeling dichtbij. We hoeven voor de verandering maar 7 km te rijden om op het startpunt van de wandeling te komen.

Voor het eerst is dit geen succes. De wandeling is gebaseerd op wandeling 5 uit de Sunflower wandelgids Western Crete: Georgioupoli Circuit. Een wandeling van 7,2 km met een wandeltijd van 2,25 uur.

Het start op zich nog prima, maar al snel is er geen pad meer te vinden. Nu hebben we dat wel vaker, dus we lopen gewoon door. Door het struikgewas en aangegeven met blauwe stippen. Na veel moeite komen we uit bij een wandelpad. Dat had Ineke al verwacht omdat hier 3 geocaches liggen. We komen ongeveer uit bij de middelste. We zijn al erg verhit en moe en lopen dan ook niet terug over het pad om de 3de geocache te scoren. Het moet wel leuk blijven. De cache bij het punt waar we op het pad komen vinden we na wat zoeken gelukkig wel.


Maar geocache nummer 1 op de route vinden we helaas niet. Dan gaat het pad verder over asfalt, dat gaat dus prima. We lopen door diverse kleine dorpjes zoals Likotinerea en langs een mooi view punt. Daarna lopen we verder en de weg stijgt nog steeds en wordt breder. Als we weer van de hoofdweg af moeten wordt na een honderdtal meters het pad gewoon onbegaanbaar. Dus keren we om en lopen via de asfaltweg. Vast wel wat om, maar anders komen we niet op het eindpunt. Halverwege is weer een mogelijkheid om de route te vervolgen. Daar lijkt de trail (een dirt road) eerst wel goed, maar ook hier houdt het pad na een 100 tal meters op. Dus weer keren we terug en gaan nu gewoon langs de kortere weg waar steeds meer mensen op rijden terug naar de auto. Ineke is echt gebroken. In plaats van 2 uur en een kwartier doen we er dik 4 uur over. Dit pad raad ik dus niet aan, het wordt niet goed onderhouden. Details van onze route Georgioupoli Circuit. Een wandeling van 9,4 km met een hoogteverschil van 326 meter.

Moe en warm rijden we terug naar ons huisje. Ineke gaat aan de koffie, terwijl Johan kiest voor een koud biertje en het koude zwembad. Ineke draait nog een was. Nu is alles weer lekker schoon en kunnen we er weer tegen. Nou ja schoon, in ieder geval fris.

Om een uur of 2, als Ineke wat uitgerust is, gaat ze alleen, met de auto, geocachen. Best eng die kleine weggetjes, maar het gaat prima. Als ze naar de auto toeloopt, die inmiddels gewoon vooraan bij de ingang staat, wacht daar nog een leuke verrassing. Vlak bij de auto ligt een slang. Maar hij schiet zo snel weg dat er geen foto van te maken valt. Hij is wel 2 cm doorsnee en een halve meter lang en grijs. Maar een goede waarschuwing om deuren goed dicht te houden. Aan het eind van de tocht koopt Ineke nog wat houtskool, zodat Johan de barbecue aan kan steken vanavond.


We dineren met het eten dat Johan heeft gecreëerd met de beperkte middelen. Geen olie en zout bv. Een heerlijke maaltijd van de grill. Na het eten gaat Ineke nogmaals met de auto geocachen. Johan kan helaas niet meer buiten zitten. Het is fris en het waait.