Dinsdag 8 mei
Activiteiten: Wandeling Imbros kloof
Afgelegde afstand met de auto: ± 55 km
Overnachting: Ellotis Villas in Vamos

Eigenlijk zouden we gister al naar de Imbros kloof. Maar vanwege de regen is dat even uitgesteld. Gelukkig is er vandaag geen wolkje aan de lucht, dus kunnen we op pad naar de Imbros kloof. We zijn vandaag niet echt vroeg, maar vroeg genoeg om de eerste auto te zijn op de wandelparkeerplaats. Er zijn meerdere opstapplekken, maar we nemen de eerste. Dat lijkt een prima aanlooproute, ook al is dat een kilometertje extra. Op dat stukje ligt een geocache als bonus.

We starten met een kopje koffie. Het is nog koud, dus blijven we in de auto zitten. We twijfelen nog of we een trui of jas aan moeten trekken. Maar uit ervaring weten we dat je van wandelen binnen de kortste keren warm wordt. We nemen dus geen jas of trui mee en dat blijkt ook niet nodig te zijn. Wel neemt Ineke een sjaal mee, die ze om de schouders draagt. Dat houdt de ergste kou wel tegen. Goed dat we zo vroeg zijn begonnen, want in de loop van de ochtend komen ook hier weer erg veel mensen. We worden dan ook af en toe ingehaald. Ons tempo ligt wederom niet hoog, mede omdat we af en toe zoeken naar een geocache. De Imbros kloof is weer heel anders dan voorgaande gorges. Hier zien we geen Oleanders en geiten. In het midden van de gorge zijn hoge hellingen. Dat hadden we ook nog niet eerder meegemaakt. Kortom een erg mooie kloof met veel mooie bloemen en vogelgezang. Met name dat laatste valt ons op. We worden op onze route begeleid met vogelgezang: heerlijk. Eén cache kan Ineke niet goed vinden, maar dan krijgt ze zowaar hulp van ander geocachers. Dus met zijn drieën aan het zoeken. Terwijl Ineke het al had opgegeven zag ze dat de anderen hem toch hadden gevonden. Echt een stuk verderop. Met behulp van een spoiler foto. Daar had Ineke even niet aan gedacht. Je ziet overigens wel aan de logboekjes in de geocaches dat de route gister niet is belopen vanwege de regen.


Na een afdaling van 4 uur, als we bijna bij de uitgang zijn, is er al een restaurantje waar een oude vrouw ons vraagt of we ook een taxi nodig hebben. De prijs is maar 5 euro per persoon. Hier gaan we gebruik van maken. We kunnen nu de prijs delen met twee dames die er al staan te wachten. We hebben nog wel de tijd om te genieten van een glas vers geperste sinaasappelsap (3 euro per stuk). Net als we de sinaasappelsap op hebben, komt er een busje voorrijden, waar 8 mensen in kunnen. Er komt net een gezin met twee kinderen aangelopen, die ook nog mee kunnen. De chauffeur rijdt erg snel via de haarspeld bochten de 15 km omhoog. Ongelofelijk zoveel bochten, terwijl wij in een rechte lijn naar beneden zijn gelopen. Hij zet ons keurig af bij de auto. Details van onze prachtige wandeling door de Imbros Kloof: een afdaling van 7,9 km met een hoogteverschil van 758 meter. Echt een aanrader.

Voor ons tweede kopje koffie rijden we naar een leuk plekje, alvorens terug te rijden naar Vamos.

In Vamos brengen we een bezoek aan de bakker, om te zien hoe laat ze open zijn en om een lekker gebakje mee te nemen als dessert (Cheese cakes voor 2,50 euro). Bij de Engelse slager koopt Johan voor 5 euro aan vlees en dat was niet weinig. We zijn dan ook van plan om weer te gaan barbecueën.

Johan gaat zwemmen in ons privé zwembad en relaxen bij het huisje als Ineke nog wat geocaches gaat zoeken. Aan het eind van de dag neemt ook Ineke een duik in het koude water van ons zwembad. Dat had ze nog niet gedaan in dit zwembad. Waarschijnlijk door de ligging is het water van dit zwembad kouder dan alle andere zwembaden die we tot nog toe hebben gehad. We sluiten de dag af met een heerlijke barbecue, liggend op onze luie stoelen aan de rand van het zwembad. Het is voor het eerst niet koud en het waait niet.

Als het donker wordt en het eten op is, gaan we op het boven terras zitten met uitzicht op de lichtjes van Vamos. Daar hadden we vanwege de koude wind nog niet kunnen zitten.