Zaterdag 26 april
Dagactiviteit: Autorondrit Pico Areiro, Poco do Neve, Monte, Funchal en Eira do Serrado; Korte wandelingen bij Pico Areiro, Monte, Funchal en Eira do Serrado

Vandaag staat er geen grote wandeling op het programma, maar een aantal korte wandelingen en plekken die we toch even willen zien.
We vertrekken vroeg om tijdig (voor dat de mist op komt zetten) bij Pico Areiro te kunnen kijken. We willen naar het tweede viewpoint wandelen. Maar het waait hard, is koud en ONGELOVELIJK ENG.

Ineke heeft erg veel last van hoogtevrees, waarschijnlijk vanwege de harde wind. We stoppen dan ook al bij het 1ste view point, vanwaar je overigens wel een mooi uitzicht hebt. Ineke is blij dat ze weer bij de auto is. Details van deze route (van iemand anders) op Pico Areiro.

Om even bij te komen drinken we koffie bij de iglo: Poco do Neve (N32° 43.541′ W16° 55.489′). Op de helling zitten we lekker uit de wind in het zonnetje van onze koffie te genieten.

Daarna rijden we naar Monte en lopen vanaf de parkeerplaats ten noorden van het dorp via de kerk “Our lady of the Mount” naar het Balbosas plein en uitzichtpunt en tevens vertrekpunt van de tweede kabelbaan (beschreven in Sunflower wandelgids wandeling Monte bij autoroute 1).
Leuk maar zeker niet spectaculair. Naast veel touristen stikt het er van de mannen die de Tobogan moeten voort trekken, maar er is geen toerist die zijn geld er aan wil spenderen. We hebben ze dus niet aan het werk gezien. De track van de route is te vinden op wikiloc: Village walk Monte (afstand 2,5 km).

Daarna rijden we door naar Funchal. We parkeren vlak bij de kust in de Parkeergarage aan de Rua D. Calos I (N32° 38.843′ W16° 54.197′). Vanaf daar lopen we een rondje. Door de Rua de Santa Maria, het oudste straatje en ook leukste straatje naar de Mercados dos Lavradores, de overdekte markt, waar we nog net kunnen zien dat er vissen liggen. Helaas lopen er ook veel toeristen rond. Maar ach, we kunnen het hun niet kwalijk nemen, tenslotte gaan we er zelf ook naar toe. Daarna lopen we via de Rua Dr. Fernao de Ornelas naar de haven. Hier zien we nog de “THE SANTA MARIA“ en lopen vandaar weer via kleine straatjes terug. De track van de route is te vinden op wikiloc: City walk Funchal (afstand 2,8 km).

Tripadvisor had ons nog een goede tip gegeven voor de lunch: Taberna Zézinho das Moças in de Rua de Santa Maria. Dat gaan we dan ook even proberen. We nemen een standaard menu (4 tapas op broodjes) met salade en water (voor maar 10 euro). Overigens niet zo lekker als verwacht. Omdat de meeste touristen buiten willen zitten, zijn we er geheel alleen. Daarna gaan we op weg naar de laatste toeristische plek voor vandaag de Eira do Serrado. Daar lopen we naar het viewpoint met zicht op Curral das Freiras.
Vanaf daar gaan we weer terug naar huis. We zitten nog lekker even buiten alvorens binnen het haardvuur aan te steken.