Zondag 20 oktober
Activiteit: autorondrit naar Midelt, Soucre Vitel bij Ifrane; Cederbossen bij Azrou
Overnachting: Hotel Taddart Midelt

’s Ochtend hoeft Ineke eigenlijk geen ontbijt. Een beetje thee en wat toast is alles. En 2 paracetamolletjes. De diarree gaat gelukkig wat over. Maar ze blijft zich de gehele dag beroerd voelen.
We hebben nog moeite om de stad uit te komen. We gaan tanken bij het eerste de beste benzine station bij een rotonde. Daar verwijzen ze ons naar links. Gelukkig, anders waren we zeker rechtdoor gereden. Het duurde wel. even voordat de Nüvi GPS voldoende signalen had ontvangen. Maar toen dat eenmaal was geregeld ging het uitstekend.
Om 10 minuten voor negen komen we langs een Carrefour supermarkt langs de N8 waar we nog even wachtten totdat deze om 9 uur open gaat. We zijn de eerste klanten. Ineke moet inmiddels alweer een bezoek brengen aan het toilet. Heel smerig en zonder toiletpapier.
We kopen water, cola, koekjes, keukenpapier en toiletpapier voor onderweg.

Dan kunnen we eindelijk op pad. De eerste stop is bij Ifrane, waar we een korte wandeling maken naar source Vittel (cascade des Vierges). Daar wordt het al druk. Het offerfeest is nog steeds niet ten einde en dit is duidelijk een plek waar de lokale bevolking graag haar vrije dag door brengt met het gehele gezin en de picknickmand. Wat opvalt is de enorme zooi, die ze achterlaten. Overal liggen plastic zakken, rommel, flessen en blikjes tussen de bomen en de struiken en in het water. We moeten betalen om er te kunnen parkeren. Het is helaas zo druk dat we geen foto kunnen maken zonder dat daar andere mensen op staan. Ook de Marokkanen die hier zijn, maken continue foto’s. We blijven niet lang op deze plek. Voor de liefhebbers van deze wandeling hierbij een link naar een wandelroute, waarvan we een klein deel hebben gelopen (vitel zerouka circuit).

We vervolgen onze route naar Azrou waar we een wandeling door de cederbossen zouden maken. Johan gaat in zijn eentje even de benen strekken om een foto te maken van een cederboom. Ineke blijft lekker in de auto zitten, die heeft geen puf meer.
Ook hier is het een aanrijden van auto’s. Het smalle enkelbaans weggetje is gewoon druk. De toeristen worden opgewacht door mannen met paarden, waarop je tegen betaling een ritje kunt maken. We rijden snel weer weg en rijden rechtstreeks door naar het hotel in Midelt waar we al om half 3 aankomen. Ineke gaat direct naar bed. Johan gaat ’s avonds alleen eten in het restaurant: een lopend buffet. Maar ook Johan doet voorzichtig aan. Ook hij heeft inmiddels last van diarree en gaat vroeg naar bed.