Zondag 19 juli
Einddoel: luchthaven Düsseldorf

Om kwart voor 12 gaan we op pad. Gelukkig zijn er geen files en onderweg pauzeren we tussen de buien in.
Bij AirParks leveren we de auto in, inclusief de sleutel. Zij parkeren de auto ergens op het grote parkeerterrein. Met een bus van AirParks worden we naar het vliegveld gebracht.
Op het vliegveld ontdekt Johan dat de metalen brandstoffles niet schoon is en dus niet mee mag het vliegtuig in. Die gaat hij alsnog schoonmaken. Deze fles nemen we mee om de paraffine, die we gebruiken om het vuur aan te maken, veilig in te bewaren. Ook hebben we de aansteker, gevuld met vloeibaar gas, op het vliegveld weggegooid. Die mocht niet mee volgens de voorschriften die overal waren aangeplakt.
De eerste vlucht met Air Berlin is een half uur vertraagd. In München aangekomen haasten we ons naar de informatieborden, want de overstaptijd wordt erg krap. De vlucht naar Windhoek is ook vertraagd. Bij de paspoortcontrole is alles gesloten. Er hangt een bordje met de mededeling dat je op een bel moet drukken en dat er dan “sofort” personeel komt opdagen. Dat “sofort” duurde wel 10 minuten en 10 keer drukken. Inmiddels staat er een hele rij andere passagiers achter ons. Gelukkig was de security niet bemand, dus zijn we hier snel langs geglipt. Johan heeft nog tijd om wat sigaren te kopen.