Woensdag 22 juli
Autorit: Waterbergplateau =>Roy’s camp
Overnachting: Roy’s camp (50 km ten noord-oosten van Grootfontein aan de B8);

Op 6:30 uur staan we op en om 7:45 uur rijden we weg van de camping. Het is erg stil op deze weg. We komen geen enkele auto tegen en alleen een enkele voetganger.
In Grootfontein, dat kleiner is dan we hadden verwacht, hebben we getankt en boodschappen gedaan. O.a. hebben we een nieuwe verloopstekker gekocht: van Engels [ronde pin] naar Nederlands. We hebben de verkeerde [vierkante pin] meegenomen. Bij de bank hebben we Euro’s gewisseld tegen Pula’s (100 Euro tegen 880 Pula). Hiermee kunnen we in Botswana de permit van betalen (wegenbelasting). We verwachten dat we deze permit aan de grens moeten betalen in lokale valuta.
Om 13:00 uur arriveren we bij Roy’s camp.
We werden naar een plek verwezen, waarvan men waarschijnlijk dacht dat wij die erg goed zouden vinden: dicht bij het toilet gebouw en de bush kitchen. Achteraf waren er veel mooiere plaatsen, met name achterin onder een mooie palmboom. We hadden beter kunnen vragen of we zelf een plek mogen uitzoeken.


Aan het eind van de middag hebben we een korte bush wandeling gemaakt.
Na het invallen van het donker komt er een kudde kudu’s langs op de campsite. Deze kudu’s horen bij de lodge, dus het was niet echt wild.
Omdat we de volgende dag de eerste bush rit gaan maken gaan we nog even de mogelijke routes doornemen m.b.v. Tracks4Africa. Deze kaarten hebben we op de laptop staan, omdat onze GPS niet in staat is om deze gegevens te verwerken. Helaas krijgen we de laptop met geen mogelijkheid aan de gang. We gaan ervan uit de harde schijf het nu echt heeft begeven. Dat wordt dus zonder T4A. Gelukkig had Ineke thuis alle routes al uitgeprint.
We luisteren naar Radio Nederland wereld omroep met de salelietradio, maar daar vinden we niet veel aan. Je wilt eigenlijk het nieuws horen, maar er zijn alleen oninteressante reportages. We twijfelen of we in de toekomst de radio wel weer mee zullen nemen. Hij is niet echt meer nodig voor de alarmcentrale. Daarvoor kun je te vaak via je mobiele telefoon SMS contact onderhouden met het thuisfront.
We wilden de laptop ook gebruiken voor de foto’s. Daar moeten we dus iets anders op verzinnen.

’s Avonds hebben we heerlijk gegeten in de lodge. Als voorgerecht is er een keuze uit 4 salades. Met name de zoetige bonen salade en de zoetige macaroni salade waren erg lekker.  Het hoofdgerecht bestaat uit rijst met zeer lekkere pumpkin en een overheerlijk Kudu stoofschotel. Als nagerecht was er gebak. Na het eten heeft Johan gelezen, maar Ineke is direct gaan slapen (20:00 uur).
Waar wordt je toch zo moe van?