Donderdag 13 augustus
Vlucht: Windhoek – Amsterdam

Om 4:30 uur opgestaan om de tijd te kunnen nemen om te ontbijten. Het wordt een lange dag.
Wendy (don’t tell me it’s a girls name), de chauffeur is keurig op tijd. We hadden de avond daarvoor nog van de receptie te horen gekregen dat hij wat later zou komen, omdat hij meerdere mensen elders moest ophalen voor onze vlucht.
Wel had ik een kaartje aan hem gevraagd met zijn telefoonnummer. Je weet maar nooit. De vorige keer hebben wij dat moeten gebruiken omdat de chauffeur te laat was.
Als Wendy verschijnt, maken we de dienstdoende medewerker van de lodge wakker om de borg voor de sleutel terug te vragen. Hij doet achter ons het hek weer op slot.
Op het vliegveld gaat alles voorspoedig. Andere Nederlanders, die ook in ons busje door Wendy opgehaald waren, hadden een tas laten staan op hun logeeradres. Gelukkig kon ik met mijn kaartje van het taxibedrijf van Wendy nog uitkomst bieden. Ze hebben het taxibedrijf gebeld en die hebben de tas opgehaald en op tijd bij het vliegveld afgeleverd. Het is ongeveer drie kwartier rijden van Windhoek naar het vliegveld.
De vlucht met Air Berlin vertrekt keurig op tijd. De vlucht van München naar Düsseldorf is helaas vertraagd. Maar ach, je bent toch op de terugreis. Om kwart over 10 landden we in Düsseldorf en dan wachtten op de bagage, die deels aankomt. Onze blauwe tas, waar o.a. de slaapzakken in zitten is niet aangekomen. Bij een balie alle gegevens achtergelaten. Omdat Ineke haar paspoort laat zien wordt dit geboekt onder haar meisjesnaam Visser. Terwijl aan de tas een label hangt van Neuteboom. Daarna wachtten op de bus die ons terug zal brengen naar de parkeerplaats. We moeten ongeveer 15 minuten wachten op de bus en ook dan rijdt de bus niet direct weg. Dat duurt dus langer dan verwacht.
Bij aankomst op de parkeerplaats was Ineke als eerste bij de balie om de autosleutels in ontvangst te nemen. De auto staat al klaar buiten op de parkeerplaats. Inmiddels is het natuurlijk donker, maar 1 klik op de autosleutels en ja hoor op 10 meter afstand gaan autolampen knipperen: toch handig.
Nog twee uur rijden naar huis. Het is nog steeds druk op de weg, maar rijden in het donker in een onbekende omgeving is toch moeilijker dan verwacht. Om kwart over 2 ‘s nachts zijn we weer veilig thuis.
Na veel heen en weer bellen en mailen volgt de vermiste bagage een week later.