Woensdag 29 juli
Autorit: Rundu => Tsinsabis
Overnachting: Treesleeper camp

In Rundu gaat Johan boodschappen doen. We zullen voorlopig geen grote winkels meer tegenkomen. Ineke gaat naar het internetcafé om een aantal foto’s te uploaden. Dat lukt aardig totdat er anderen komen (Nederlanders natuurlijk) die ook van het internet gebruik maken. Dit zorgt ervoor dat foto’s niet meer zijn te uploaden.

Op weg naar Treesleepercamp in Tsinsabis. Onderweg worden we tegengehouden bij een vetenary cordon fence. Hadden we niet verwacht. Normaal is dat nummerbord opschrijven en doorrijden, maar dit keer wil men de inhoud van de koelkast zien. We hadden rundvlees bij ons, weliswaar ingepakt maar dat was niet voldoende en we mochten er niet mee doorrijden behalve als het “pre cooked” zou zijn.


Dus de auto aan de kant geparkeerd, dak open en vervolgen het vlees gebraden. Daarna mochten we met het vlees doorrijden en de dienstdoend ambtenaar was zo vriendelijk om ons een document mee te geven met daarin wat er wel en wat er niet door een cordon fence mocht worden meegenomen.
Op de D3016 gaat het bijna fout bij de eerste T splitsing (op de kaart een doorgaande kruising). Je moet naar rechts en daarna weer naar links (bordje Baobab). Meestal staan plaatsen goed aangegeven, maar hier staat niets. Daarna gaat het prima. We worden op de camping hartelijk ontvangen en boeken een village tour voor de volgende dag. Ineke gaat de traditional dancing sessie bijwonen, die in de avond staat gepland.
Een erg leuke camping met mooie plaatsen. Het gaat erg goed met de camping. Bijna alle plaatsen zijn vol en ze zijn zelfs al nieuwe plaatsen aan het maken.
Om 7 uur wordt Ineke opgehaald voor de traditional dancing.


Hiervoor is naast de camping een mooie locatie ingericht met wat hutjes. Leuk om bij te wonen. Fijn dat er duidelijke uitleg bij wordt gegeven. De opbrengst van de traditional dancing gaat naar de lokale bevolking.