Woensdag 15 augustus
Activiteiten: Wandeling Spitzkoppe
Afgelegde afstand: ±132 km
Einddoel: Campsite White Lady of the Brandberg

Eerst een wandeling gemaakt van een uur over de camping (c.q. een deel van de rotsen van de Spitzkoppe). De rots lijkt glad van een afstand, maar bestaat uit vele kleine zeer scherpe steentjes.

Daarna koffie gedronken voordat we aan onze autorit van die dag beginnen, we hoeven nl. maar ongeveer 100 km af te leggen naar Uis. Omdat we een dag voorliggen op schema hebben we besloten om de afstand naar Twyfelfontein in twee dagen te doen.

Vlak bij Uis geluncht onder een boom in een, natuurlijke droge, rivierbedding. Er kwam al spoedig een vrouw naar ons toe die daar in de omgeving woonde. Haar huis van golfplaten stond dus ook zo’n beetje in de rivier. We hebben haar het restant van het witte brood gegeven. In Uis nieuwe aluminium folie gekocht. Helaas hadden ze geen rooster. Wel een stuk piepschuim bemachtigd, wat Johan later tussen het dak en de windbreker heeft gestopt. Kamperen op één van de campings in Uis leek ons niets, vandaar verder gereden naar de Brandberg. Volgens de Lonely Planet kun je daar ook op de parkeerplaats van de Brandberg kamperen. En anders in het wild. Maar dat was niet nodig.

Op weg naar de Brandberg verwees men ineens naar een camping: White Lady of the Brandberg Lodge en Campsite. Een prachtige camping met veel grote bomen in een droge rivierbedding. Ineke heeft een heerlijke douche genomen. Prima schoon. Johan heeft wederom in aluminiumfolie vlees gebraden op het vuur, omdat er geen rooster was. Na het eten was er bij de groep Nederlanders van Baobabreizen, die naast ons stonden (100 m afstand), een optreden van Namibische zangers. Daar hebben we onder de mooie sterrenhemel van zitten genieten. De Nederlandse groep heeft als tegenprestatie het Nederlandse volkslied ten gehore gebracht. Toen de zangers weg liepen, was aan het gegil te horen dat er een olifant langs kwam. Voor ons was het echter te donker om iets te zien.