Donderdag 9 augustus
Activiteit: Reisdag
Afgelegde afstand: ± 604 km
Einddoel: Fish River Canyon: Camping Hobas

De volgende ochtend vroeg op (kwart over 6): we hebben er zin in. De douche leverde alleen gloeiend heet water. Dat was dus niet lekker douchen. In de auto ontbeten, omdat het buiten nog koud is. Zo genieten we van onze luxe auto. Om kwart voor 8 op weg.
We hadden inmiddels een doek tussen het dak van de cabine en de windbreker gestopt, zodat we zonder herrie boven de 100 km/uur kunnen rijden. Hier hebben we de zak voor het hout voor gebruikt.

Nu is het wel rustig op de weg en hoe verder we naar het noorden komen hoe stiller de weg en hoe kaler het landschap wordt. Mooi om van het groene en vruchtbare zuiden zo langzaam richting het kale landschap te rijden.
Omdat de weg langs de dorpen gaat en niet er doorheen, schieten we goed op. Je zou verwachten dat je, naast de plaatsen die op de kaart staan, af en toe ook nog een klein gehucht tegen komt, maar dat is niet zo. Tussen de diverse plaatsen die toch wel 60 à 100 km uit elkaar liggen, is geen bebouwing.

De grensovergang bij Vioolsdrift/Noordoever levert geen problemen, behalve het alarmsysteem van de auto dat elke keer afgaat als we de deur openen of sluiten. We hebben nog niet door hoe dat werkt.

Na 40 km een pauze ingelast omdat we hier de snelweg (2 baans) gaan verlaten en linksaf de dirtroad op gaan. Maar ook al is het een zandweg (D316), toch rijdt je hier prima 100 km/uur. Dat valt dus mee.

Ruim voor 5 uur belanden we op camping Hobas: wat een oase. Dit is tevens de ingang van het Fish River Canyon Park. Je staat er onder bomen naast een klein droog riviertje (en dat midden in de woestijn). We gaan zo ver mogelijk van de receptie af staan, om zo min mogelijk last te hebben van de generator. Op de camping loopt een baboon met jong rond, dus wel even oppassen met het voedsel.