Zaterdag 18 augustus
Activiteiten: Cheetah farm bij Otjitotongwe lodge

Afgelegde afstand: ± 152 km
Einddoel: Otjitotongwe lodge (Kamanjab)

We slapen uit tot 7:30 uur. Er staat maar een korte afstand op het programma. We moeten alleen voor sluitingstijd van de winkel (13:00 uur) in Kamanjab zijn om inkopen te kunnen doen.
Onderweg hebben we koffie gedronken langs de stoffige en kale weg en nog wat hout gesprokkeld voor ons houtvuurtje van die avond.

Ruim voor enen arriveren we bij de pomp, annex winkel, annex ATM. Eerst gaan we pinnen. Dat lukt niet met Johans pas. Je kon hier alleen pinnen met je VISA en Johans code werd geweigerd. Gelukkig werkt Ineke haar VISA pas wel. Overigens met de hulp van de eigenaar van de winkel.  We kunnen slechts 1000 N$ in één keer pinnen. Omdat we meer geld willen hebben, pinnen we dus twee keer.
Eigenlijk wat te weinig, maar daar komen we later pas achter. Uiteindelijk levert het geen probleem op, omdat we in Etosha het restaurant en de parkkosten kunnen betalen met VISA.

De volgende stop is bij de cheeta farm: Otjitotongwe lodge, ongeveer 24 km ten oosten van Kamanjab aan de C40. Nog wel even een aantal km de bush in. Hier worden we direct verwelkomd met uitleg over hoe we ons bij de twee tamme cheeta’s moeten gedragen: Ineke moet b.v. haar zonnebril af doen.
We hebben de tamme cheeta’s geaaid voor de foto. Voor ons hoeft dat niet zo nodig, maar het werd eigenlijk van je verwacht. Ineke was eigenlijk meer geïnteresseerd in de boom vol met sinaasappels op het erf.

We worden naar de camping begeleid, die nog een aantal km van de farm af ligt.
Gelukkig hebben we een schaduwnet op onze campingplaats. Het is tussen 1 en 4 zo warm dat we ‘s middags rust houden. Ineke slaapt af en toe tussen de middag. Dat kan prima. Hier hoef je de tent niet voor uit te klappen. Om 4 uur was het verzamelen bij de bar voor de cheeta tocht. Toen bleek hoeveel mensen er waren op de camping. 2 bakkies met twee aanhangers vol met mensen (net vee), maar je kon je er goed staande houden.

Zodra we de dubbele fence door zijn, zien we de eerste cheeta’s. Ze lopen al met de auto’s mee, om uiteindelijk te stoppen op een open plek waar ze worden gevoederd. Leuk gezicht, al is het haast onmogelijk om hier een foto van te nemen. Men gooit een stuk vlees en dan komen er (vooral in het begin) een aantal cheeta’s op af om er daarna mee vandoor te gaan. Tot iedereen wat heeft. Later ook nog bij 5 jonkies. Daar kunnen we niet veel van zien, omdat we aan de verkeerde kant van de aanhanger staan. Uiteindelijk toch veel mooie foto’s kunnen nemen.
Johan heeft ’s avonds weer een lekkere lamsbout gebraden. Dat kan hier goed (alleen maar) krijgen.