Maandag 27 augustus
Activiteiten: rondrit Namaqua NP
Afgelegde afstand: ± 550 km
Einddoel: Paternoster (Beach Camp in het Columbine Nature Reserve)

Johan krijgt ontbijt op bed, omdt het nog steeds regent. Gelukkig wordt het al snel weer droog. Maar dat blijkt niet genoeg voor de bloemen. Die gaan pas groeien als er regen gevallen is, maar laten hun bloemen pas zien als de zon schijnt. Dat valt dus tegen. Toch maar op weg naar het Namaqua National Park om bloemen te bekijken. De weg ernaar toe is erg leuk. We gebruiken de 4wheel drive. We moeten door veel plassen en riviertjes rijden. Daar aangekomen zien we wel veel bloemen, maar ze zijn niet open. Uiteindelijk toch maar een rondje door het park gereden en daarna weer terug naar de hoofdweg.

Op weg naar het zuiden (t/m Garies) zien we naast de snelweg veel bloemen. Maar omdat het bewolkt blijft zien we ze niet op hun best. Tot aan Cape Town zijn bloemen te zien. Bij Clan William verlaten we de N7 en rijden naar de kust via Graafwater naar Elandsbaai.

Vlak bij Elandsbaai nog een mooi uitzicht over de baai en het dorp. Daar moeten we nodig weer eens tanken. We hebben al tijden langs de weg geen tankstation gezien. Blijkt dat in Elandsbaai de benzine op is. Terug naar Lamberts’ Bay of verder naar Velddrif (nog 60 km?). Toch maar door. Spannend, vooral voor Johan. Ondanks dat dit een achteraf weg is, is er veel verkeer (van blanken). Die hebben hier waarschijnlijk hun farms.  Ook is het een vlakke weg. Dat scheelt allicht in het benzineverbruik. Johan maakt zich erge zorgen of we het wel halen. We bereiken Velddrif zonder problemen. Als eerste gaan we tanken en vervolgen onze weg via Vredenburg naar Paternoster.
In Paternoster gaan we op zoek naar het Voorstrand restaurant om te reserveren voor die avond. Geen probleem. We worden om 6:30 uur terug verwacht. Dan gaan we op zoek naar de camping. Dit keer keus uit twee. De naam Beach Camp sprak ons wel aan. Dit is in het Columbine Nature Reserve. De gate van het reserve was onbemand. Navraag bij een soort kampement leerde ons dat we mochten staan bij elke afvalemmer langs het pad. Zo vinden we een prachtige plek. We hebben verder niemand gezien. Ook niet betaald, omdat men zei dat er om 9 uur wel iemand langs zou komen, maar toen waren we, zoals gewoonlijk, allang weer onderweg. Na even een borrel gedronken te hebben, zijn we naar het restaurant terug gegaan.

Heerlijk gegeten. Wat Perlemoen (soep) is weten we nog steeds niet, maar het wordt ons aangeraden door één van de andere gasten. Het hoofdgerecht is een schotel met 4 soorten vis. Heerlijk! De mosselen zijn veel lekkerder dan die in Nederland. Het dessert is apart en heerlijk. Kortom een goede keuze. We hebben nog gezellig gepraat met de waiter. Hij wil binnenkort op rondreis door Nederland (Europe). Wij hebben hem onze gegevens gegeven, zodat hij bij ons langs kan komen. Johan heeft door een verrekijker van een ander gast naar de bijna volle maan gekeken. Na het eten gaan we terug naar onze kampeerplek. Met groot licht, volle maan en 4wheel drive vonden we onze kampeer plek zonder problemen. Die hadden we gemarkeerd met een A4tje op de afvalemmer: ”Neuteboom Camp”.  Nog even genoten van het mooie landschap bij volle maan om vervolgens te gaan slapen. Het was inmiddels kwart voor 10: voor ons doen vreselijk laat.