Vrijdag 10 augustus
Einddoel: Konkiep Lapa 35 km ten noorden van Bethanië
Afgelegde afstand: ± 257 km

’s Morgens eerst naar de Fish river canyon: prachtig. Op 3 plaatsen genoten van het uitzicht. Een stukje gewandeld: komen we toch nog aan wat beweging toe. Daarna bij de main viewpoint koffie gedronken. Het hete water had ik ’s morgens al gemaakt en in de thermoskan gestopt: werkt uitstekend. Onder de andere toeristen opvallend veel Italianen.

Omdat we één dag voor liggen op schema, kunnen we de tocht naar Sesriem over 2 dagen uitspreiden. Onderweg zelfs nog een stukje asfalt weg op de B4 tussen Seeheim en Goageb. Geluncht aan de droge Fish River.
In Bethanië nog geprobeerd om ergens brood te kopen, maar de winkel was nog niet open (wat wij vreemd vonden omdat het al half drie was).

Om 3 uur gestopt omdat we ineens naast de weg een mooie camping zagen liggen: Konkiep Lapa aan de Konkiep river. Perfect halverwege op weg naar Sesriem. Onze oorspronkelijke bedoeling was om naar Betta camp te komen. Dat zou nog een aantal uren rijden betekenen en daar hadden we geen van beiden meer zin in.

Konkiep Lapa is een mooie, verzorgde camping. We waren de enige gasten en hadden een mooie kampeerplek. Speciaal voor ons is het vuur aangemaakt voor warm water voor de douche. In zuidelijk Afrika wordt vaak met behulp van een zogenaamde donkey boiler het water voor bad of douche gemaakt. Dat betekent dat je in een soort open haard een vat met water opwarmt met een houtvuurtje. Aan het eind van de middag maken we een wandeling door de rivier en verzamelen hout voor ons eigen kampvuurtje. Bij de rivier geen kudu’s gezien, wat volgens de eigenaresse van de camping heel goed mogelijk was. Johan maakt ons eten klaar op een vuurtje.

Ondanks het feit dat de camping vrij dicht aan de weg staat is het er doodstil. Na 6 uur is er volgens ons geen auto meer langs gekomen.