Vrijdag 24 augustus
Activiteiten: gamedrive Etosha; Hoba meteoriet
Einddoel: Campsite Okahandja
Afgelegde afstand: ± 550 km (zonder de ochtendrit in Etosha)

Om 6:15 uur staan we bij de poort. Voordat de poort open gaat. De laatste ochtend in het park rijden we langs en door de pans. Nog 2 spotted hyena’s gezien. En natuurlijk de standaard dieren die je hier dagelijks ziet.

Om een uur of 9 hebben we Etosha verlaten, op weg naar Tsumeb. Hier getankt, gepind en boodschappen gedaan. Daarna een omweg gemaakt via de Hoba meteoriet bij Grootfontein. Die wilde Johan beslist zien. Een mooie grote brok ijzer. Geen spijt van deze omweg. Wederom een leuke route.

Bij Grootfontein is het landschap echt anders. Hier is veel landbouw en mais velden. Na een uitgebreide lunch snel doorgereden. We moeten een lange afstand afleggen vandaag, maar dat lukt prima. Langs de snelweg (2 baans) zien we meer baboons en warthogs dan in de gehele vakantie.

We stoppen bij Okahandja hotel campsite. Dit is een mooie camping, waar we een eigen grasmatje hebben. We zitten er samen met een groep, maar daar merken we niets van, omdat zij hun stek aan de andere kant van de camping hebben. Weer lekker gebraaid. Wederom een openlucht douche/WC. Ineke vindt het te koud om te douchen, maar Johan geniet er van.