28 augustus en 29 augustus
==========================================================

Dinsdag 28 augustus
Activiteit: reisdag; kort bezoek Kaapstad
Afgelegde afstand: ± 200 km
Einddoel: Kaapstad ( Zebra Crossing)

‘s Morgens is de tent nat van de mist. We genieten nog even van onze mooie kampeerplek.

Paternoster bij dag bekeken, maar het winkeltje niet terug kunnen vinden. De plaatsen vallen op zich wel tegen. Er is geen echte kern en bestaan alleen uit vakantiewoningen. Op zee zien we helaas geen walvissen. Om die te zien moeten we waarschijnlijk wat meer tijd vrij maken.
Via Vredenburg rijden we naar Caldanha, waar we in de haven koffie, natuurlijk met gebak, gedronken en gegeten hebben. Ineke had een WC nodig: vandaar dat we naar een restaurant zijn gegaan. Je kon hier boottochten maken. De eigenaar was duidelijk een Fries, gezien de vele uit Friesland afkomstige ornamenten en foto’s.

Via Langebaan rijden we naar het West Coast National Park. Dit stelt niet veel voor. Toch moesten we als buitenlander in het bloemenseizoen 2x dubbel betalen (bloemenseizoen en buitenlander). Ook hier proberen we een walvis te spotten, maar wederom niet gelukt.
Toen de laatste etappe naar Kaapstad. Zonder de geplande tussenstop want de Tafelberg is in de laaghangende mist niet goed te zien. Om 1:15 uur arriveren we bij het autobedrijf. Het verhuurbedrijf deed nergens moeilijk over, terwijl er toch wel een aantal dingen kapot of beschadigd waren.

Om 2:15 uur werden we weg gebracht naar de backpacker lodge (Zebra Crossing). Wederom hadden we geen exact adres. Het was dus weer even zoeken, maar ook nu uiteindelijk het lodge wel gevonden.
Eerst even geborreld (lees uitgerust). Daarna nog een uurtje door Kaapstad gelopen en gegeten: Struisvogel dit keer.
We waren weer vroeg terug bij de lodge. Alles ingepakt, gedoucht en om 9 uur naar bed.

De lodge was relatief rustig. De leeftijd van de aanwezige gasten was ook hoger dan verwacht. Helaas geen toilet op de kamer, dus ’s nachts naar beneden om naar het toilet te kunnen gaan. Wel veel lawaai van de twee wegen waartussen de lodge ligt. Johan heeft zijn oordopjes weer gebruikt.

Woensdag 29 augustus
Einddoel: Thuis

Om 4 uur opgestaan. Om 4:30 uur komt de taxi, die door de lodge voor ons was geregeld, om ons weg te brengen naar het vliegveld. Dit keer een dagvlucht. Dat valt toch tegen. Het wordt dan ook een vermoeiende reis. Om 23:30 uur komen we gezond en zeer tevreden thuis.