Donderdag 23 augustus
Activiteiten: gamed drives
Afgelegde afstand: ± 70 km
Einddoel: Namutoni campsite (Etosha)

Tijdens de ochtend rit direct op weg gegaan naar Namutoni. Onderweg zien we eerst een stel gieren en een maraboe stork. Helaas zo ver weg dat we niet kunnen zien waaraan ze zitten te smikkelen. Het leuke is dat we een eind verder langs de weg een drietal spotted hyena’s zien. Net uitgegeten? Nog weer verder een aantal leeuwen. Lekker aan het uitrusten van hun maaltijd?

Later zien we zelfs een cheeta met haar twee jongen. Het lijkt er even op dat de cheeta een poging gaat ondernemen om een gemsbok te verschalken. Maar helaas trok hij zich weer terug.

Numatoni is een mooie rustige camping. We mogen hier zelf onze campingplek uitzoeken. Omdat we wederom vroeg op de camping aankomen, kunnen we een mooie schaduwrijke plek uitzoeken.
Het is ’s middags weer erg heet. Ineke heeft een middagdutje gedaan.
Aan het eind van de middag weer een rondrit in de omgeving: o.a. 3 leeuwen, veel giraffen en 2 warthogs gezien, die een spectaculair spel voor ons speelden bij een waterhole. Prachtig gezicht.

Voordat we ’s middags op pad gaan met de auto hebben we de stoeltjes neergezet onder de bomen, om onze kampeerplek te markeren. Toen we terug kwamen stonden er twee auto’s op onze plek, zodat Johan onze auto er niet meer neer kon zetten. De bewoners van de auto’s waren in geen velden of wegen te bekennen. Pas na zonsondergang, kwamen ze aan zetten. Ze vonden dat ze nog wel bij ons op de plek erbij konden staan. We hebben ze verteld dat dat niet de bedoeling was. We zijn ten slotte niet in Italië (het waren Italianen). Daar zijn ze misschien gewend om heel dicht op elkaar te staan, in Namibië is dat niet nodig. Waarschijnlijk was het hun eerste nacht: de auto’s waren nog erg schoon. We hebben ze verwezen naar een aantal lege plaatsen.
Elke camping plek is te herkennen aan een tafel en wat stoeltjes van beton. Er is ruimte genoeg. Toen konden wij eindelijk onze auto neerzetten voor de nacht.

Na zonsondergang viel af en toe de elektriciteit uit. Ineke heeft daarom een koude douche genomen in het donker (viel best mee). Ze had natuurlijk wel een lampje mee.
’s Avonds was het behaaglijk warm. We hebben lekker bij het vuur gezeten. Wel werden we steeds lastig gevallen door twee black backed jackals. Die hadden het gemunt op ons lekkere lamsboutje.