Zondag 19 augustus
Activiteiten: game drive Etosha NP
Einddoel: Okaukuejo (Ethosha)
Afgelegde afstand: ±170 km

Eindelijk op weg naar Etosha. Op de C40 nog een aantal km asfalt en daarna via de dirtroad verder (D2697). Een mooie weg om te rijden. We komen al om 11:30 uur aan in het park. Dit tijdstip weten we nog zo goed, omdat we daar aan het eind weer mee geconfronteerd worden. Je moet de laatste dag voor dat tijdstip weer uit het park vertrekken. Als we eenmaal in het National Park zijn zien we direct al een leguaan.

Na het inchecken, de boel verkennen gaan we naar de campingsite Okaukuejo. In de winkel kopen we een handige detailkaart van Etosha, die tevens wat plaatjes bevat van de aanwezige dieren en vogels. Er is zelfs een zwembad. Omdat het al behoorlijk warm is, krijgt Ineke er haast zin in om een duik te nemen. Maar we hebben geen zwemspullen meegenomen. Ook is er een internetcafé en een restaurant, maar dat wordt verbouwd. Veel van de campingsites zijn in beslaggenomen door bouwvakkers, die de accommodaties aan het opknappen zijn.
Wij hebben een geweldig grote plaats, waarschijnlijk de grootste. Het blijkt dat er veel plaatsen zijn, waar je erg dicht op elkaar staat. We hadden weer eens een keer geluk.

Tussen de middag zijn we weer lekker uitgerust en om 4 uur maken we een game drive. Voor zonsondergang (kwart voor 6) moeten we weer binnen de hekken van het kamp terug zijn.
Al snel zien we onze eerste twee leeuwen. Blijkt weer hoe goed hun schutkleur is: ze lagen in het dorre gras.

Natuurlijk ook al die andere dieren gezien die we al verwachtten tegen te komen. Alleen in Etosha komen ze ook in grote kuddes voor.

’s Avonds bij de verlichte waterhole gezeten. Dat is een erg mooie plek om wild te zien. Vooral het sociale gedrag van olifanten is interessant. Olifanten zijn eigenlijk de beesten met het meeste lichamelijke contact. Mooi om te ervaren dat er heel veel mensen in alle stilte naar zitten te kijken.