Vrijdag 17 augustus
Activiteiten: Twijfelfontein rock paintings
Afgelegde afstand: ± 123 km
Einddoel: Palmwag

Om 8 uur waren we bij de Twijfelfontein rock paintings. Dit keer was het een korte wandeling. Een gids was wederom verplicht. We hadden een leuke vrouwelijke gids, waar we leuk mee hebben kunnen kletsen. Hier was een geoliede organisatie, met een leuke souvenirshop. Ineke heeft nog een ketting gekocht. Op elk souvenir was de naam vermeld van de maker. Op die manier kunnen ze de maker mee laten profiteren van de opbrengst.
In tegenstelling tot de Brandberg zijn hier vele rotstekeningen, maar hier zijn ze meer blootgesteld aan regen en daglicht. Het was erg druk. Toen we terugkwamen van de wandeling was het inmiddels zo druk dat de mensen in de rij stonden te wachten op een volgende gids.

In Palmwag willen we bekijken of dit een goed alternatief is voor Sesfontein. Nou dat was het! Met echte palmen.
We komen net voor lunchtijd aan. Het is een luxe lodge. We eten er een lekker broodje kudu, opgediend met een heuse deksel. We hebben hier zelfs mobiel bereik.

We hebben geluk: gister en morgen is de campsite volgeboekt. Voor vannacht hebben we keus uit drie plaatsen. We zoeken een plaats met uitzicht op de rivier, met schaduw en een eigen toilet en douche. Keurig schoon. Vanuit de douche kun je de zon zien ondergaan achter de palmen. Ook hier weer een woestijn olifant gezien. ’s Middags was het weer behoorlijk heet, dus lekker uitgerust. We hebben er nog even over gedacht om over de concessie te rijden, maar omdat we nog 5 dagen Etosha voor de boeg hebben, hebben we ervoor gekozen om lekker uit te rusten. Hiervoor zouden we wel onze GPS eens kunnen gebruiken. Die is verplicht om in de concessie te kunnen rondrijden. ’s Avonds gegeten in het restaurant: luxe 3 gangen menu met kudu (vooraf reserveren!).