Zaterdag 11 augustus
Activiteiten: Reisdag
Einddoel: Sesriem
Afgelegde afstand: ±300 km

Voor vertrek een praatje gemaakt met de eigenaresse van de campsite. Ze had 2 jaar geleden de camping overgenomen. Haar man heeft 16 km verderop een boerderij. De campsite ligt in een punt van hun land. Ze had net een springbokje geslacht. Die had ze gewonnen bij de bazaar van de kerk in Bethanië. Dat was, zoals we gezien hadden een heel mooie moderne en grote NG kerk. Zij sprak in het Afrikaans met ons en wij in het Nederlands tegen haar.
Eenmaal op weg zien we binnen een half uur alsnog een stel kudu’s.

In Helmeringhausen gekeken of hier brood te krijgen was, maar ook hier geen bakker of supermarkt te vinden.
Langs een mooie afwisselende weg (C27) door de bergen naar Sesriem. Onder weg zien we al veel wild: springbok/ zebra/ gemsbok/ struisvogel. Om 2 uur zijn we in Sesriem.

We schrijven ons in voor de campsite en zijn naar onze plaats gegaan onder een grote boom. Hier hebben we ook brood gekocht! Het werd ter plekke gebakken. Super vers, nog warm wit brood. Lekker met suiker opgegeten, omdat we nog geen jam hebben.

Voor Ineke is het nu al te heet om iets te doen. Toen de temperatuur om een uur of vier weer wat aangenamer werd hebben we de Sesriem canyon bezocht.
Een mooie plek en lekker koel. Vreemd dat je van bovenaf helemaal niet ziet dat er zo’n mooie canyon loopt. Pas aan de rand zie je de 30 meter dieper gelegen rivierbedding. In de canyon kun je twee kanten uit. Links af eindigt het pad in een kleine waterpoel, dit is het mooiste stuk. Rechts af gaat waarschijnlijk een heel eind door. Hier hebben we maar een klein stukje van gelopen.
Bij de camping nog wat extra drinkwater gekocht voor de wandeling van de volgende dag.

De camper klaar gemaakt voor de nacht en Johan probeerde eten te koken. Dat lukte slecht, omdat de ene na de andere auto vlak bij onze campingplaats vast komt te zitten in het zand. Eén auto had zijn auto gelocked voor de 4wheel drive, maar in de 2wheel drive doorgereden. Gevolg: versnellingsbak stuk. Die auto wilde dus geen kant meer uit. Veel bekijks dus. Johan was in zijn 4wheeldrive de camping op gereden. Wel zo relaxed. Daar heb je tenslotte een 4wheeldrive voor.

Het was al donker toen de laatste gasten aankwamen. Volgens Ineke waren al die mensen wel erg laat, velen na zonsondergang. Pas later begrepen we waarom dat zo was. Er liepen ’s avonds black jacked jackels rond op de camping op zoek naar etensresten. We hebben geprobeerd om ze te fotograferen, maar dat is niet gelukt.

We zijn vroeg naar bed gegaan, om de volgende ochtend weer vroeg bij de gate te kunnen staan. Maar wat is vroeg. We zijn eigenlijk de gehele vakantie vroeg op bed gegaan (zo tussen 8 en 9 uur).