Dinsdag 14 augustus
Activiteiten: Cape Cross
Afgelegde afstand: ± 307 km

Einddoel: Spitzkoppe campsite

Na binnen te hebben ontbeten, brengen we een bezoek aan de supermarkt om de nodige levensmiddelen in te slaan. We verwachten geen winkels meer tot Kamanjab, waar we pas over 4 dagen hopen aan te komen.
We hebben ook een nieuwe mok gekocht in een camping winkel. Eén mok was nl. gebarsten: slechte kwaliteit.

Nadat de tank is volgegooid, gaan we op weg naar de Kaapse pelsrobben bij Cape Cross. Er zijn er misschien wel 80.000, maar die waren bijna allemaal in zee. Slechts een handje vol lag op het strand. Maar wel een leuk gezicht.

Om bij Spitzkoppe te komen rijden we eerst een stuk terug om daarna naar links weer het binnenland in te rijden.
Het blijft een koude wind. In de luwte van de auto geluncht met heerlijke “duitse” bolletjes van de supermarkt uit Swakupmund.

Daarna verder naar de Spitzkoppe campsite. Je ziet de eerste berg al van verre, en dan denk je ook dat je er bent, maar navraag bij wat jongetjes leerde ons dat onze bestemming nog een berg verder was. We konden er wel kamperen (zelfs gratis), maar we wilden toch naar de echte camping.

Hoewel we via de achteringang komen, is er toch een receptie waar we ons kunnen inschrijven. We mogen zelf een plaatsje zoeken. Geen probleem, maar we blijven toch een beetje aan de west kant, om nog even een zonsondergang te kunnen zien.

Er is nog steeds een koude wind. Op het laatst heeft Ineke twee truien en twee broeken over elkaar heen aan. Maar omdat Johan een vuur heeft gemaakt, eten we toch buiten.
Ook hier is weer veel zwerf vuil, ondanks het feit dat men ’s morgens wel langskomt om wat op te rapen.

Vanwege de kou hebben we de ramen allemaal dicht (net als in Swakupmund) maar dat bevalt toch niet. Dan wordt de tent erg nat van binnen. Dus niet voor herhaling vatbaar. In principe is het ook niet nodig. We hebben zelf slaapzakken meegenomen en ook twee slaapzakken van het verhuurbedrijf. Eén van de twee meegeleverde (nieuwe) slaapzakken leggen we over onze eigen slaapzakken. Dit blijkt warm genoeg. De meegenomen kruik, die tijdens de vorige vakantie zo vaak is gebruikt, hebben we zelfs nooit gebruikt tijdens deze vakantie.

Omdat we geen braairooster bij ons hebben en op deze camping geen braai en/of roosters zijn  te vinden, verpakt Johan al het eten in aluminiumfolie voordat hij het op het vuur legt om gaar te worden (aardappels, wortels en vlees). Dit werkt uitstekend en smaakt erg lekker. Misschien handig om een volgende keer zelf een rooster te kopen of mee te nemen. Hebben we 3 jaar geleden in Botswana ook gedaan.