Donderdag 16 augustus
Activiteiten: wandeling rotstekeningen Brandberg (White Lady of the Brandberg); Burnt Mountain
; Organ pipes
Afgelegde afstand: ± 178 km

Einddoel: Twijfelfontein (Aba Huab campsite)

Vroeg, om 8 uur, een wandeling gemaakt naar de rotstekeningen op de Brandberg (de beroemde White Lady of the Brandberg). De wandeling op zich was ook al de moeite waard.
We hebben de wandeling zonder gids gedaan. De gids probeerde twee groepen bij elkaar te houden, wat hem niet is gelukt. Wij vinden dat niet erg. Een gids is daar in principe wel verplicht. Wij waren erg vroeg en er waren nog niet genoeg gidsen aanwezig.

We gaan direct op weg naar onze volgende overnachtingsplek: Aba Huab (Twyfelfontein). Wederom een korte afstand. We zijn er al voor de lunch. Het lijkt alsof de camping al vol staat, maar later bleek dat het groepen waren die de camping als lunchplek gebruikten. We hebben een plek aan de linkerkant van de weg. Lekker rustig, maar zonder WC en water. Daar hebben wij geen probleem mee. Er is water aan de andere kant van de weg, dus om te douchen lopen we daar wel even naar toe.

Het is wederom erg heet. Vandaar tot 4 uur onder een boom zitten lezen. Aan het eind van de middag gaan we een ritje maken naar de Burnt Mountain (stelt echt niets voor: alleen een zwarte berg) en de Organ pipes. Daar waren we ook snel weer weg. Die avond was het voor het eerst lekker warm. Lekker bij het vuur gezeten.

Vlak na zonsondergang krijgen we bezoek van een woestijn olifant, die door de rivierbedding passeert. Aba Huab is een mooie camping met een prachtige ruime douche. Ineke kon de douche eerst niet vinden: de kranen zijn weggewerkt in een boom.