Maandag 20 augustus
Activiteit: game drives; zitten bij de waterhole
Afgelegde afstand: 0 km (dagtochtjes in het park niet meegerekend)
Einddoel: Okaukuejo camp (Ethosha)

Om kwart voor 6 op om kwart over 6 paraat te staan voor onze ochtend rit. Ontbijten doen we in de auto. Omdat je in Etosha niet uit de auto mag tijdens een gamedrive, heb ik het ontbijt vóór in de auto liggen.
We hebben o.a. black backed jackals gezien.

Koffie gedronken aan de waterhole op de campsite. Dat is voor ons een nieuwe ervaring. Wij zijn al vaak of safari geweest, met name in Botswana en Zimbabwe, maar altijd het wild bekeken vanuit de auto. Dan zie je het wild nooit voor een langere tijd. Bij een waterhole zoals hier in Okaukuejo heb je de rust om een uur te blijven zitten om de bewegingen van het aanwezige wild gade te slaan.

Overdag een wasje gedaan. In het goed gevulde winkeltje waren zelfs knijpers te koop. Bij elke campsite in Etosha zijn speciale plaatsen waar je de was kunt ophangen en goede wasruimtes. Omdat het ’s middags zo heet is, is het lekker om wat te spetteren met het koude spoelwater. De was is, zelfs zonder centrifugeren, binnen een paar uur droog.

Aan het eind van de middag weer een game drive gemaakt.
Wederom veel wild gezien: Zebra/ wildebeest/ springbok/ leguaan/ impala/ giraf/ olifant/ gemsbok/ steenbok/ vogels: o.a .: kori bustard en crimson breasted shrike.
Zelfs een gemsbok met een jong. Het jong stond nog wankel op zijn poten.

’s Avonds 2 rhino’s gezien bij de verlichte waterhole.