Zaterdag 25 augustus
Activiteit: Reisdag; Windhoek
Afgelegde afstand: ± 643 km
Einddoel: Keetmanshoop ( Quivertree Rest Camp)

Windhoek bekeken: eerst per auto een deel van de stadswandeling gereden, maar dat lukte niet echt. Om 9 uur is er al veel verkeer. We parkeren de auto in een parkeergarage en lopen wat rond in de stad. Natuurlijk foto’s gemaakt van Johan bij de zwerfmeteorieten van Gibeon.

Toen we Windhoek inreden ontdekte Johan dat hij zijn leesbril in het toiletgebouw van Okahandja had laten hangen. Hij had geen beter moment kunnen uitkiezen. In Windhoek kunnen we in de eerste winkel van het winkelcentrum (een drogist) een nieuwe leesbril kopen net als bij ons in de HEMA of de Blokker voor 45 N$. Een ongelofelijk modern winkelcentrum. Vreemd genoeg zien we tijdens de wandeling nauwelijks blanken op straat. Na deze stadswandeling op zoek naar een geschikte plek voor een kopje koffie. Ineke had al wel een restaurant gezien aan het begin van de wandeling in dat moderne winkelcentrum, naast de Pick & Pay. Omdat we nergens anders een leuk koffie restaurantje kunnen vinden, maar naar dit moderne exemplaar met uitzicht op de binnenplaats van het winkelcentrum met een echte schaatsbaan. Wat blijkt: in dit restaurant zitten alle blanken. Daar lekker koffie met gebak gegeten. Nog even bij de Pick & Pay wat voedsel ingeslagen en dan op weg richting Keetmanshoop.

Langs de hoofdweg is geen hout te vinden, omdat langs de gehele weg hekken staan. Vandaar aan het eind van de route een D weg op, die in de juiste richting gaat. We rijden door een doods landschap en komen zomaar een dorpje tegen dat niet op de kaart staat. Langs de weg bij een droge rivierbedding hout gesprokkeld. Veel was het niet, maar we kopen ook zakken hout bij benzinestations. Dat is prima te doen zo. We hebben nog wel wat moeite met het vinden van de juiste afslag. Op de GPS kaart staat een weg, die er uiteindelijk niet bleek te zijn. Maar gelukkig was de tweede afslag, die ook op de ander kaart staat, wel aanwezig. De route was niet erg snel. Natuurlijk was dit een dirt road, maar je moet ook regelmatig een hek open en dicht maken. Dat kost tijd, maar is natuurlijk wel leuk. Wederom een leuke route, die ook langs een kokerbomenbos gaat. Er zijn dus meer van dat soort bossen. Niet alleen het bos dat nu beschermd gebied is. Johan wordt ondertussen steeds zenuwachtiger omdat de benzine meter wel erg hard achteruit loopt. Uiteindelijk komen we uit op het kruispunt waar we moeten bepalen op welke camping we gaan staan. Geen van de beide campings wordt aangegeven. We rijden een aantal km naar links voorbij de Giant Playground, maar uiteindelijk gestopt en terug gereden. Omdat we camping Garas Park niet hebben kunnen vinden, zijn we terecht gekomen bij het Quivertree Rest Camp.

Een mooie en grote camping. Geen schaduw, maar die hebben we vandaag niet nodig. We zijn nog nooit zo laat op een camping aangekomen. De zon is bijna onder. We hebben wederom onze eigen WC en douche, dit keer op zonne-energie. Erg lekker warm water voor een douche en de afwas. Johan heeft het vlees gebraden op een mooie braai. Pas achteraf ontdekt dat de camping die we niet konden vinden, langs de B1 lag.