Dinsdag 7 maart
Activiteiten: wandeling Anapai bay
Temperatuur: 20°
Afgelegde afstand met de camper: 2 km
Overnachting: Totaranui campsite (DOC)

Het valt ons op hoe rustig het op de campings is. Er is geen of weinig geluid van andere kampeerders of van radio’s. De enige “lastpost” hier is de Weka. Die loopt hier in grote getale rond en pakken alles wat ze kunnen pakken. Gister tijdens de koffie waanden we ons even in Afrika. In plaats van een aap die er met onze macaroni van door gaat, ging de Weka er met ons pak koekjes vandoor. Gelukkig vind Johan het pak koekjes in de bosjes terug, terwijl de Weka er met één koekje vandoor ging.

Vandaag doen we het eens anders. We ontbijten rustig in de camper, want het is nog fris buiten. We drinken koffie zittend in de zon. We vergeten niet om ons in te smeren met zonnebrandolie.

Het tweede kopje koffie drinken we achter de camper in de schaduw. Inmiddels was Ineke al verbrand in haar nek. Voor de wandeling trekt ze voor de zekerheid een bloes met kraag en lange mouwen aan. Rond 11 uur besluiten we te starten met de wandeling. We starten zo laat, omdat we op de terugreis aan het eind van de wandeling door de baai willen lopen en dan moet het eb zijn. We gaan eerst een kilometer met de auto, scheelt toch weer wat voor Ineke. Daarna starten we met de wandeling naar Anapai bay. Zo’n 2,4 km lopen over een niet al te hoge berg. Er zitten een paar steile stukjes in, maar voor de rest viel het mee. Toch vond Ineke het zwaar en had ze het warm. Ze had ook last van een opkomende blaar en steentjes in haar sandalen. Maar we hebben het weer gehaald. Halverwege de wandeling komen we bij een mooi strand bij Anapai bay. Hier rusten we uit bij een picknick plek op een mini campsite. Dit is een heel kleine campsite waar je alleen met een klein tentje kunt staan, als je het Abel Tasman track loopt.

Daarna lopen we door naar het eind van de baai, waar Johan nog even een heuvel op boldert om een geocache te vinden voor Ineke. De terugreis gaat grotendeels via het zelfde pad. Johan weet zelfs een foto te maken van een vogeltje die hem tot nu toe steeds te snel af was.

Het laatste deel lopen we via het track dat uitkomt bij de baai. Daar is keurig aangegeven waar je bij laag tij de baai over kunt steken. Het is een kwartier voor laagtij als we de baai oversteken. Wel trekken we even de schoenen uit, want het pad is niet helemaal droog.

Op de camping aangekomen, direct nadat we het water uit zijn, blijft Ineke achter en loopt Johan verder om de camper op te halen. Ineke had hier gister een erg mooie kampeerplaats gezien, die zelfs nu nog vrij is. Details van onze wandeling van 7,2 km en 202 hoogtemeters: Anapai bay.

Tel 1,1 km op bij de route om de cirkel compleet te maken.

We weten een mooi plekje te vinden voor onze laatste nacht op deze campsite. Mooier dan de vorige die gewoon op een campingveldje was. We zijn verplaatst van het meest zuidelijke kampeerveld naar het meest noordelijke kampeerplekje.

’s Avonds wil Johan graag de maansopkomst boven zee zien. Het is vandaag volle maan dus op het moment dat de zon onder gaat komt de maan op.  Maar omdat we dichter bij het eind van de baai zitten, moet Johan een eind over het strand lopen met zijn camping stoel om de maan achter de horizon te zien opkomen en een aantal sfeervolle foto’s te maken.