Donderdag 9 februari
Activiteiten: ophalen camper; wandeling Castle Hill
Temperatuur: 20°
Afgelegde afstand met de camper:  109 km (1 uur 27 minuten)
Overnachting: DOC campsite Lake Pearson

Vandaag gaan we de camper ophalen. De wekker op half 7 gezet. We willen ons niet nogmaals verslapen. We willen graag zo vroeg mogelijk bij het verhuurbedrijf zijn.
Na een stevig ontbijt, waarbij de serveerster ons herkend en vraagt of we onze eitjes weer gekookt willen hebben, laten we ons met de taxi naar Britz brengen, onze camperverhuurder. Gelukkig staan er altijd wel taxi’s voor het hotel.
Nog nooit zo snel een camper opgehaald. Alle formulieren en financiële zaken waren al online geregeld. Wel bleek dat Ineke ook een international drivers licence nodig had. We hadden alleen een international drivers licence voor Johan aangeschaft bij de ANWB. Dus Ineke mag niet rijden. Omdat de instap van de camper erg hoog is, hebben we een mooi opvouwbaar opstapje mee gekregen. Zo kan Ineke eenvoudig de camper in -en uit komen. Overigens doet ze dat via de achterdeur waar ook een goed handvat is.

De boodschappen worden gehaald bij de Countdown. Een grote en rustige winkel dichtbij op het vliegveld. We weten zelfs een kartonnen doos te scoren. Altijd handig om zaken in de camper in te bewaren.

Dan gaan we echt op pad. Het rijden gaat best eenvoudig. Johan is gewend om links te rijden en vanaf het vliegveld rijden we zo de SH 73 op. De 1ste 100 km brengen ons aan de rand van de Alpen, bij de Castle Hill Conservation Area. Hier gaan we lunchen en een wandeling van ongeveer 2 km maken. Het is eigenlijk best wel druk. We zijn zeker niet de enigen die hier wandelen.

Geocachen in het buitenland blijft lastig. De meeste caches worden niet gevonden, zijn er niet of liggen te ver van het pad. We vinden uiteindelijk 1 fysieke geocache en 5 lab caches (soort virtuele geocache). Details van onze gelopen route: Castle Hill.

Daarna rijden we nog een 10tal km naar onze overnachtingsplek aan Lake Pearson.
We gaan deze vakantie gebruik maken van 4 types overnachtingsplekken. Op het zuidereiland gaan we vaak, zo ook nu, gebruik maken van DOC campsites (Departement Of Conservation). Een soort natuurcamping. Vaak in een prachtige omgeving. Zo ook hier. We staan aan de rand van het meer, met de bergen op de achtergrond. Deze campsite ligt wel aan de SH 73, maar daar heb je weinig last van. Er gaat erg weinig verkeer over de weg. Zeker niet ’s nachts. DOC campsites hebben vaak alleen een toilet en verder geen voorzieningen. Maar daarom hebben wij ook een self-contained camper. Die heeft een eigen toilet en een systeem voor afvalwater. Overigens hebben we ook een douche in het toilet, maar die hebben we nooit gebruikt.

We hebben voor 30 dagen een DOC camping pass, zodat we goedkoop kamperen. De camping pass kost 95 NZD per persoon voor 30 dagen. Deze campsite is bv. 10 NZD per nacht per persoon. Wel moet je online de campsite reserveren. Maar dat gaat prima.

Terwijl we genieten van dit mooie plekje waar we ook nog eens eerste rang staan, gaan we ondertussen de camper inrichten. Het bed wordt opgemaakt en blijft de rest van de vakantie zo liggen. We gebruiken het bed gedeelte dus niet als zitgedeelte.

’s Avonds begint het te regenen. We hebben direct onze zithoek voorin de camper kunnen testen. Wel klein en hiervoor moet je een deel van het bed slopen. Dat dient dan als tafelblad.

Johan heeft nasi gemaakt met een zakje nasikruiden uit Nederland. We hebben een aantal zakjes nasi, bami, en macaronikruiden meegenomen.