Woensdag 22 maart
Activiteiten: Cruise Bay of Islands; Hole in the Rock; wandeling Urupukapuka Island; toiletten van Unterwasser in Kawakawa
Temperatuur: 20°
Afgelegde afstand met de camper: 52 km (56 minuten)
Overnachting: The Cowshed camping site Kaikohe

Vandaag weer eens vroeg opgestaan. Om half 7 word Ineke gewekt door Johan, haar natuurlijke wekker. Na het ontbijt gaan we direct op pad naar de haven van Paihia waar we op de boot stappen voor een cruise door de Bay of Islands. De Bay of Islands hadden we gister vanaf de weg al gezien, maar het was moeilijk om te stoppen langs de weg. Deze cruise is weer heel anders dan de cruise door de Queen Charlotte Sounds. Hier zijn veel meer kleine eilandjes en de eilandjes zijn niet zo hoog en vaak niet bewoond. Er is veel meer zee tussen de eilanden en je ziet meer zeiljachten. Helaas is de boot volgens ons dubbel geboekt, er is geen zitplaats vrij. Dat betekend dat als er een dolfijn wordt gespot, je bijna niets kunt zien. Dat is wel jammer. Dat Ineke niet zo mobiel is, werkt natuurlijk ook niet echt mee. Eerst zitten we binnen op de eerste rij, maar daar kwam ook een hele lagere school bij zitten. De verhalen van de kapitein waren niet meer te verstaan door het lawaai dat deze kinderen weten te produceren. Toen de boot sneller ging varen, kwam de voorsteven van de boot omhoog. Toen  zag Ineke alleen nog maar enkels van mensen die op het voordek stonden.

Dus wij één trap omhoog. Helaas was daar nauwelijks meer plek. Dat viel erg tegen. Goed te zien toen Johan een foto van Ineke wilde maken met de ” hole in de rock” (hier kwamen alle scholieren voor, want ze riepen in koor :“HOLE IN THE ROCK”. Gelukkig maakten we een tussenstop op Urupukapuka Island, waar we een leuke wandeling hebben gemaakt, prachtige panoramafoto’s hebben gemaakt en een geocache hebben gevonden met een hoge terrein waarde (altijd goed voor de statistieken. Details van onze wandeling van 2,4 km en 62 hoogtemeters: Urupukapuka Island walk.

Na de cruise rijden we voor de lunch naar het zuiden op de SH 11 en parkeren op een mooie plek aan het water (S35° 17.803′ E174° 05.947′), een mooie plek die Ineke de dag ervoor al had gespot.
Op weg naar de overnachtingsplek voor vandaag brengen we een bezoek aan een echte toeristische attractie: de toiletten van Unterwasser in Kawakawa. Geinig om te zien.

Voor de verandering zijn we op een boerderijcamping aangeland: The cowshed camping site bij Kaikohe. Overigens merken we niets van het feit dat het een boerderij is. Maar we hebben wel een mooi plekje. Vanmiddag de camping voor morgen geboekt, want dan hebben we weer een DOC campsite. Het vinden van een plekje voor de laatste nacht had heel wat voeten in de aarde. De Okay2Stay locatie die Ineke in gedachten had, staat niet meer als mogelijkheid op de kaart, en er zijn bijna geen campsites aan de west zijde van het land. Maar het is uiteindelijk gelukt om een plekje te vinden, iets verder van het vliegveld verwijdert.

De rest van de middag zitten we lekker in de zon uit de wind met een vest aan. Gelukkig is het droog, maar wel fris. En dat op het meest noordelijke stukje van onze reis.