Donderdag 2 maart
Activiteiten: Cape Foulwind loop walk
Temperatuur: 22°
Afgelegde afstand met de camper: 172 km (2 uur 20 minuten)
Overnachting: Murchison motorhome park

Het regende toen we wakker werden. We hadden de stoelen buiten laten staan, die nu kledder nat zijn.
We hebben niet zo goed geslapen. In de “kroeg” hier is op woensdag live muziek. Dat had Ineke kunnen weten, want ze had het wel gelezen. Die kroeg is gewoon een open tent vlak bij de camping. Tot laat was er gisteravond veel herrie. Johan doet zelfs het luikje in het dak dicht, maar dat helpt niet echt veel. Pas laat, toen alles stil was, konden we lekker slapen. We hadden achteraf gezien moeten doorrijden naar Westport. Daar hadden we de keus uit twee campsites: 1) mooie freedom campsite aan de kust 2) Top 10 campsite waar we kunnen douchen en wassen. Maar ja, dit was een tip van een ander camperaar en smaken verschillen blijkt nu .

We ontbijten in de camper en rijden voor half 8 weg. We rijden zo’n 50 km naar Cape Foulwind, waar we willen wandelen. Omdat Ineke had verwacht dat deze wandeling te stijl zou zijn, gingen we er vanuit hier een klein stukje van te lopen. We hebben helemaal geen eten en drinken bij ons en Johan geen hoed.
Maar het ging prima. We hebben de gehele ronde gelopen, met onderweg af en toe een geocache. Dat geocachers anders naar hun omgeving kijken bleek ook hier weer. Ineke wilde af en toe een geocache overslaan, maar zag op eens een verdacht stapeltje stenen naast haar voeten verschijnen. Tja en dan ga je toch even kijken. Ja hoor, het was inderdaad een geocache. In het begin van de wandeling zagen we zeehonden. Heerlijk aan het spelen in het water. Weer eens wat anders dan luieren op de rotsen.

Spelende zeehonden bij Cape Foulwind
Spelende zeehonden bij Cape Foulwind

Een erg mooie wandeling. Wel verbazen we ons weer over de andere toeristen. Zo onvoorbereid men op pad gaat. 2 mensen vroegen onderweg waar het viewpoint was. Tja, dat is hier niet. De hele wandeling is 1 viewpoint.

Na 3 km komen we bij de vuurtoren. De meeste mensen lopen dan terug. Dankzij geocaching wist Ineke dat er een rondwandeling mogelijk was. Het pad (fiets -en wandelpad) is nog erg nieuw en stond zelfs niet op onze kaart en Alltrails kende deze variant ook niet. Dit nieuwe pad nemen we voor de terugroute.

Eerst al kronkelend door een fantastisch bos. Af en toe komt er ons een fietser voorbij en 3 wandelaars. Voor fietsers is het best lastig dat er ook wandelaars op het smalle pad kunnen voorkomen. De weg kronkelt ontzettend en je ziet een wandelaar pas op het laatste moment. Uiteindelijk lopen we wel in de hitte, want de bewolking is weggetrokken. De terugweg is gelukkig wel veel eenvoudiger te lopen.

Het is al 12:30 uur als we bij de camper terug zijn. Deze rondwandeling is echt een aanrader. Je kunt op 2 plaatsen starten. Vlak bij de zeehonden kolonie of bij de vuurtoren. Op beide plekken is een parkeerplaats. Details van onze wandeling van 6,7 km en 144 hoogtemeters: Cape Foulwind loop trail. We hebben hier 3,5 uur over gedaan.

We drinken eerst koffie, voordat we verder rijden.

Onze lunchpauze is vlak bij. Bij een weggetje naar het strand. In Westport gaat Johan naar de supermarkt, terwijl Ineke een geocache gaat zoeken. Ineke was van plan nog wat telefoontjes te plegen, voor 2 campings, maar dat was niet meer nodig. Van beide zat er een positief bericht in de mailbox.

Dan gaan we op weg naar onze overnachtings plek bij Murchison. Oorspronkelijk was het de planning om te overnachten op een DOC campsite bij Lyell creek. Daar hebben we nu alleen even gekeken en een geocache gevonden. Maar we zijn blij dat we verder kunnen. Ondanks dat het een erg mooi gelegen camping is wordt je er opgevreten door de sandflies.
We zijn in Westport vergeten om te tanken en dan is de volgende mogelijkheid pas 91 km later. Vandaar dat we in Murchison gaan tanken. Gelukkig wordt langs de weg aangegeven met borden dat er op een route geen tankstations zijn.
Voorbij Murchison staan we op een camping: Murchison motorhome park. De eigenares vraagt waar we vandaan komen. Haar vader kwam uit Brabant naar Nieuw Zeeland dus ook Nederlandse roots. Haar zus kon nog wel Nederlands spreken maar zij niet. Net als op andere campings krijgen we uitgebreid een rondleiding en uitleg van gebruik van de faciliteiten. We konden allebei wel een douche gebruiken. En er worden 2 wassen gedraaid. We hebben het druk op de camping.

Ondanks het feit dat Ineke in staat is om 6 km te lopen kost alles haar erg veel moeite. De was ophangen kost gauw een half uur. Het avondeten maken we samen klaar. Ineke maak de salade. Johan het vlees. Hij kan de buitenkeuken hier weer voor gebruiken, wat hij bijna dagelijks doet. Ineke kan hier binnen in de camping keuken met warm water afwassen. Johan moet dan wel even helpen met het transport van de afwas van -en naar de camping keuken. Er zijn nog 3 andere stellen aan het eten en koken. Ondanks dat het nog heerlijk weer is haalt Ineke de was binnen en gaan we weer vroeg slapen. We zijn moe.